Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.L’anunci per la direcció de l’Hospital d’un nou tancament de 203 llits dels 606 que té a la’actualitat va produir la rebe·lió dels treballadors i treballadores i dels usuaris, que van ocupar la planta 12.1 de Malalties Infecciosses per a evitar el seu tancament previst pel dia 20 de juny. , la jornada de lluita convocada arreu Catalunya per una sanitat pública i universal.

Esquerra unida i Alternativa dóna suport a la mobilització i a la rebel·lió dels treballadors i treballadores i de les persones usuàries de l’Hospital de Bellvitge

L’anunci per la direcció de l’Hospital d’un nou tancament de 203 llits dels 606 que té a la’actualitat va produir la rebe·lió dels treballadors i treballadores i dels usuaris, que van ocupar la planta 12.1 de Malalties Infecciosses per a evitar el seu tancament previst pel dia 20 de juny. , la jornada de lluita convocada arreu Catalunya per una sanitat pública i universal.

Des del 2011, amb la política de retallades del Govern, l’Hospital de Bellvitge ha passat de tenir més de 800 llits als 606 actuals i només disposa d’un quiròfan obert a partir de les 10 de la nit. També ha perdut mig miler de treballadors eventuals de totes les categories.

L’Hospital Universitari de Bellvitge és un dels cinc hospitals de Catalunya que pertanyen a l’Institut Català de la Salut acreditats com a centres de tercer nivell, que és el màxim nivell de complexitat.

És l’hospital de referència comunitari per a 343.172 habitants de l’Hospitalet i El Prat de Llobregat, i el centre referent en els processos que requereixen d’alta tecnologia per a més de dos milions de persones de les àrees Metropolitana Sud, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

En l’àmbit de la recerca, és un centre punter a nivell internacional i forma part de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), un dels únics centres estatals acreditats amb el màxim nivell .

La situació actual és insostenible, segons el president del comité d’empresa, Ramon Montoya, dels treballadors i treballadores i dels representants del moviment veïnal. Les llistes d’espera d’intervencions i de visites han augmentat considerablement, mentre es deriven a centres privats i concertats a molts pacients. .

No podem permetre que continuï aquesta brutal agressió a un hospital públic de referència i a tot el sistema públic de salut.

El presssupost de Salut ha passat de 9.874 milions d’euros el 2010 a 8.289 milions el 2013, un 16 % menys. Aquesta retallada ha provocat un augment del 60% a les llistes d’espera quirúrgica dels 14 procediments amb garantia i més precarietat al sistema sanitari. “

Hem de continuar amb la lluita i amb la mobilització per a evitar el tancament de llits i la recol·locació dels pacients a llits d’altres plantes. Hem de continuar amb les reclamacions dels pacients i els seus familiars denunciant la situació i exigint l’atenció al centre públic, sense acceptar cap derivació als centres concertats o privats.

En aquesta Setmana de la Dignitat, manifestem tot el nostre suport a la lluita dels treballadors i treballadors i de les persones usuàries de l’Hospital de Bellvitge en defensa de la seva Dignitat i d’una atenció sanitària de qualitat.
Ens trobareu al vostre costat en aquesta defensa, que és la del sistema públic de salut universal, equitatiu i solidari..

Escrit per : Lola Castro Responsable EUiA Salut