Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Notes de la delegació del PCC a la Festa d'Avante 2014



Els dies 5, 6 i 7 de setembre va tenir lloc la Festa do Avante! organitzada pel PCP (Partit Comunista de Portugal), va reunir a joves, adults i gent gran en un ambient de festa i combatiu, que fa d’aquest esdeveniment polític quelcom profundament arrelat a la societat portuguesa.

A aquesta 38ª. Edició, sota el lema “A Festa de Abril”, L’espai protagonista era el pavelló central que aquest any, coincidint amb els 40 anys de la Revolució dels Clavells, feia un repàs als valors del 25 d’abril, el seu paper al futur de Portugal i la lluita per la recuperació dels valors de la Revolució i reemprendre el camí d’abril, per la construcció d’un projecte de llibertat, democràcia, progrés social i govern sobirà del poble portuguès.

Un espai central envoltat d’estands de les diverses zones del país, esdevinguts eines de transmissió de les lluites i reivindicacions generals i locals dels comunistes i les comunistes portuguesos, així com murs de difusió d’una constitució, la portuguesa, resultat de la Revolució, i que encara conté entre els seus objectius l’assoliment del socialisme.

A la festa tampoc hi va faltar la presència de partits comunistes d’arreu del mon, tant a l’espai internacional com en les diverses activitats polítiques que tenen lloc al marc de la Festa. Cal destacar la feina de molts camarades, des dels que participen a la construcció de les instal.lacions els mesos anteriors, com els que des dels estands a l’espai internacional van desenvolupar una intensa tasca militant, fent possible que els assistents a la festa poguéssin tastar especialitats de la cuina catalana com l’arròs negre, la fideuà i les botifarres.

El PCC va participar en aquesta edició amb una Delegació Política integrada pel Camarada Paco Rider i la Camarada Núria Lozano, que van participar el dia 5 al Seminari Internacional “La Revolució Portuguesa i la situació a Europa i al Món. 40 anys després”, que va comptar amb la participació de 42 Partits Comunistes i Forces Progressistes d’arreu del món.

La participació a les diverses activitats polítiques organitzades pels camarades del PCP, amb participació de les més de 50 Delegacions Estrangeres, ens van permetre estrényer els lligams de fraternitat internacionalista del PCC en la lluita contra l’imperialisme.

La festa va finalitzar amb l’acte del comici final, en el que el Secretari General del Partit, Jerónimo de Sousa, va llançar un missatge esperançador i de lluita. Un repte que va ser respost pels i les participants al crit de "la luta continua".

Galeries de fotos :

Facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.904623052898546.1073741837.244115925615932&type=1

Drive: https://drive.google.com/folderview?id=0B0Wve5llMlvxa0tnT3EyZEtraGs&usp=sharing

Flickr : https://www.flickr.com/photos/festadoavante/14964681549/