Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


La Joventut Comunista de Catalunya davant la mobilització popular pel dret a l’autodeterminació de Catalunya.


El present curs polític estarà clarament marcat per la qüestió nacional. L'11 de setembre donarà el tret de sortida a una tardor calenta i a un any intens. La següent data serà el 9 de novembre, data acordada per celebrar la consulta sobre el futur de Catalunya. La reacció del règim, i de les forces que el sostenten són previsibles. Impedir la consulta per tots els mitjans, i quan actuï arribarà l'hora de la veritat.

La dreta nacionalista, CiU principalment, i les opcions independentistes moderades, com ERC, han intentat capitalitzar un moviment amb profundes arrels populars. Les aspiracions democràtiques del poble de Catalunya han anat guanyant força en aquests anys, i han expressat la voluntat d'exercir el dret a decidir lliurement sobre el seu futur. Aquest moviment, però, ha mostrat certa connivència amb les polítiques del govern de la Generalitat, tot i que cada vegada són més les veus que denuncien l'intent de tapar amb l'estelada la destrucció de Catalunya i els atacs als drets socials.

Així doncs, a la vegada que es dóna la batalla per l'emancipació nacional es posa sobre la taula diferents projectes de país. Un, al favor d'una minoria que vol seguir enriquint-se de l'esforç de la majoria. Un altre, el que defensem els i les comunistes, el d'un país fet per la gent i a per a la gent, en el que la classe treballadora estigui al capdavant. Com a comunistes treballem per fer de la classe treballadora la classe nacional, és a dir, la classe sobre la que es funda el país i al voltant de la qual es construeix l'imaginari col·lectiu. És a partir d'aquesta concepció que projectem la nostra aposta per una República Catalana democràtica i social, lliurement federada amb la República Federal Espanyola que volem construir.

La Joventut Comunista, doncs, expressa el seu suport a les mobilitzacions pel dret a decidir el nostre futur com a país. Els i les joves comunistes estarem presents en les mobilitzacions, tot impulsant una campanya i una publicació especial on s'expressin les reivindicacions del jovent combatiu. A la vegada, fem una crida al moviment juvenil a tenir una gran presència unitària i fer veure que sense joves no hi ha futur, que sense joves no hi ha país.