Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El PCC aprova la "CRIDA A LA CONSTRUCCIÓ D'UN NOU PARTIT COMUNISTA A CATALUNYA"


El Comitè Central del Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC) va aprovar la proposta feta per la Comissió d’Unitat que ve treballant des de fa uns mesos amb l‘objectiu de construir a Catalunya un nou partit comunista.

La involució democràtica i social provocada per les polítiques del neoliberalisme, sota la direcció política i econòmica de l'oligarquia financera, la crisi de règim polític sorgit de la Transició, la possibilitat d'una Ruptura Democràtica, per capgirar la correlació de forces, només és possible avui a partir d'àmplies aliances polítiques i socials en la perspectiva del socialisme, a Catalunya, a Espanya, a Europa i al Món.

Els i les comunistes catalans i catalanes estem plenament compromesos amb aquest moviment rupturista, i exigim l'exercici del dret a decidir. Entre els nostres principis està el internacionalisme, el federalisme i el dret a l'autodeterminació dels pobles. Fem una proposta constituent de República Catalana lliurement federada a una República Federal dels Pobles d'Espanya, un projecte plurinacional, pluricultural i plurilingüe de convivència dels pobles d'Espanya indestriablement lligat al projecte de ruptura democràtica, i en una Europa dels Pobles .

El Comitè Central del PCC fa una crida a altres organitzacions comunistes i també als i les comunistes sense organitzar, a la construcció d'un nou partit comunista a Catalunya com instrument revolucionari de la classe treballadora catalana que contribueixi a la seva articulació per a la ruptura democràtica a Catalunya, a l’Estat espanyol i a Europa, així com a nivell Internacional, en la perspectiva del socialisme.

El Comitè Central va aprovar la Crida a la construcció d’un gran partit comunista a Catalunya. Un partit per la mobilització. Un Partit de classe, nacional, un partit corresponsable amb els i les comunistes de la resta de pobles d’Espanya, solidari amb la lluita per la pau i la solidaritat internacional, amb la lluita de tota la classe treballadora i per l’alliberament dels pobles. Un partit per la Unitat de les Esquerres.

El Comitè Central del PCC va aprovar la data proposada per la Comissió d’Unitat per realitzar el Congrés d’Unitat, així com els criteris, estatuts, grafisme i composició del Congrés del que en sortirà el nou partit comunista.
Aquets acords es traslladaran a les organitzacions del Partit.

El resum va ser aprovat per majoria amb quatre abstencions.


Barcelona 20 de setembre de 2014