Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


CCOO de Catalunya crida a la solidaritat amb el poble kurd a la ciutat siriana d’Ain Arab / Kobane
Atacs dels gihadistes de l’Estat Islàmic de l’Iraq

CCOO de Catalunya crida a la solidaritat amb el poble kurd a la ciutat siriana d’Ain Arab / Kobane

Fa prop de dos mesos que la població d’Ain Arab (Kobane en kurd) estan resistint de forma heroica contra els intents dels gihadistes de l’Estat Islàmic de l’Iraq i el Llevant per ocupar aquesta ciutat síria fronterera amb Turquia. Milers de persones han abandonat les seves cases amb el temor que el seu destí sigui el mateix que el d’altres pobles de l’Iraq i Síria, els quals han patit les matances i assassinats col·lectius a mans dels grups gihadistes. Una matança contra la població kurda s’està produint amb la complicitat de l’exèrcit i el govern turc. Els soldats i tancs turcs que es concentren a la frontera dificulten l’entrada de refugiats que fugen de la guerra. Les forces de l’Aliança contra el terrorisme sota el comandament dels EUA continuen amb els seus atacs aeris sense afectar realment el poder militar de l’Estat Islàmic a l’Iraq i a Síria. Tot això posa en dubte els objectius dels EUA i els seus aliats i posa també en dubte si realment aquesta aliança té l’objectiu de debilitar i acabar amb el terrorisme, sobretot donat que Turquia i Qatar són les principals fonts financeres per a aquests grups assassins.

Després dels crims comesos contra diferents grups religiosos i ètnics a l’Iraq i a Síria per part dels grups takfiristes i obscurantistes, un nou genocidi s’està produint contra el poble kurd amb el silenci total de la comunitat i els organismes internacionals. Estem realment davant d’un crim contra la humanitat.

CCOO de Catalunya fa una crida a la societat catalana i a organitzacions catalanes per organitzar un ampli moviment de solidaritat amb el poble kurd i amb tots els pobles de Síria i l’Iraq, amb l’objectiu de pressionar els governs i els organismes internacionals per tal que actuïn de forma conjunta, sota la legalitat internacional i de les Nacions Unides, i combatin el terrorisme de l’Estat Islàmic i dels altres grups gihadistes, així com sancionin i boicotegin els països que financiïn, donin suport o permetin el pas dels combatents a través dels seus territoris o bé comprin el petroli dels pous sota domini dels grups assassins.

CCOO de Catalunya vol manifestar la seva solidaritat amb el poble kurd i amb els combatents kurds que estan defensant tot sols, de forma heroica, sense cap ajuda, l’avenç de l’Estat Islàmic a l’Iraq i a Síria, i reitera la necessitat que les Nacions Unides promoguin i reactivin la iniciativa per a un diàleg i per a la solució política a la crisi siriana.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 8 d’octubre de 2014
Secretaria de Comunicació i Imatge
CCOO de Catalunya