Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


RESOLUCIÓ DEL CONSELL NACIONAL D’EUiA SOBRE EL 9N (14/10/2014)

El Consell Nacional d’EUiA, reunit de forma extraordinària després de conèixer avui mateix les propostes del Govern de la Generalitat i del President Artur Mas sobre el 9N, acorda:

1. Reafirmar el compromís d’EUiA amb el Dret a Decidir del poble de Catalunya i la Consulta sobre seu futur polític. Considerem irrenunciable la Consulta com idea democràtica i com acció sobirana del subjecte polític que som, a més de voler fer-lo extensiu al conjunt de debats sobre model econòmic, social i democràtic de país. EUiA proposa com a projecte estratègic, en un marc constituent, una República Catalana lliurament federada amb la resta de pobles en una República Federal Plurinacional. Advoquem per no acatar les directrius del Tribunal Constitucional impulsant una Ruptura Democràtica de l’ordre establert a la Transició del 78.

2. El compromís d’EUiA i de la Coalició ICV-EUiA, segons els acords adquirits en votació del Parlament de Catalunya, era el d’una Consulta amb plenes garanties democràtiques organitzada pel Govern de la Generalitat pel proper 9 de novembre. En lloc d’això, el Govern ens ha informat a traves del President de la impossibilitat de garantir la Consulta, proposant en el seu lloc un “procés participatiu” com a primera fase de la “consulta definitiva”, consistent en unes eleccions avançades a les quals es vol donar un caràcter plebiscitari. A més, el President ha manifestat públicament la voluntat de concórrer a les mateixes en una “llista única”, que pretendria apropiar-se del sentiment d’aquest procés participatiu. Considerem la proposta del President Mas com un engany als partits, a la societat civil i al poble de Catalunya. La “llista única” encapçalada per Mas és una llista encapçalada per les retallades i la corrupció.

3. EUiA manifesta la seva fidelitat als acords unitaris adquirits i el no acompanyament a aquest pla partidista no consensuat del President Mas que apunta a convertir-se en la precampanya d’un partit i d’una persona a les eleccions avançades al Parlament de Catalunya, que de cap manera són una consulta ni una consulta alternativa, més aviat un pla de rescat d’un projecte, el de CiU i Artur Mas, que ha tocat fons des d’un punt de vista social, democràtic i ara nacional.

4. Assenyalem al PP, al Govern central i a l’entramat bipartidista com a principals responsables dels impediments a la Consulta del 9N, mentre la dreta extrema manifesta comportaments antidemocràtics i recentralitzadors que impedeixen la convivència entre pobles i trenquen la cohesió social. Derrotar al PP s’ha convertit en una necessitat social, democràtica i nacional.

5. Volem també assenyalar l’incompliment per part del Govern de CiU dels compromisos de desplegament del procés de la Consulta del 9N, votats pel Parlament de Catalunya. El President Mas ha trencat la unitat al renunciar a la Consulta, i la unitat s’ha de recomposar al voltant de la Consulta, de cap manera al voltant de la seva renúncia.

6. EUiA proposa una mobilització unitària al voltant i el mateix 9N, que pot abastar accions diverses sense renunciar a exercir el dret democràtic a decidir, a més de seguir treballant per modificar les majories parlamentàries i els governs a l’Estat espanyol i Catalunya. Cridem a les esquerres polítiques i socials i a la ciutadania crítica a seguir treballant per conformar un gran acord polític a Catalunya que desenvolupi una candidatura alternativa i guanyadora que derroti a la dreta i les seves polítiques, que caracteritzi un nou marc constituent, que sumi la mobilització, el sindicalisme de classe i la protesta social iniciant un nou període d’esperança per a les classes populars del nostre país.

Acord B: Anul•lar la consulta interna d’EUiA prevista pels dies 17 i 18 d’octubre de 2014, donada la suspensió de la Consulta del 9N per part del Govern de la Generalitat.


Barcelona, 14 d’octubre 2014






Font: El Bloc de Joan Josep Nuet

Etiquetes de comentaris: