Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Comunicat del buró polític del Partit Comunista d’Israel

La crida palestina a l’ONU, llençada el 20 de setembre, per tal que sigui acordat per a Palestina l’estatus oficial d’Estat-membre, eleva la campanya per la independència de Palestina a un altre nivell.

Està clar que el reconeixement per part de l’ONU d’un Estat palestí amb fronteres del 4 de juny del 1967 no significa el final de l’ocupació israeliana, es tracta no obstant d’un pas polític important en aquesta direcció. L’adhesió de Palestina a l’ONU contribuirà en gran manera als esforços per posar un termini a l’ocupació i per instaurar una pau justa entre Israel i Palestina.

Segons totes les estimacions, una gran majoria dels 192 membres de l’ONU mantindran l’admissió de Palestina en tant que membre de ple dret, i una minoria –dirigida pels EUA- votarà en contra. És d’esperar també que els EUA utilitzaran el seu dret de veto quan es faci el debat sobre la qüestió al Consell de Seguretat.

L’administració Obama, molt conscient de l’aïllament d’Israel i dels EUA a l’ONU, intenta evitar aquesta situació. Així doncs, ha fet pressions obertament (directament i per la intermediació dels seus aliats) sobre l’Autoritat palestina, i particularment sobre el president Mahmoud Abbas (Abu Mazen), per tal que retiri la crida llençada a l’ONU.

El govern de Netanyahu, que està cada vegada més aïllat al món, du a terme un treball sistemàtic per atiar les tensions i activar els conflictes a Gaza i Cisjordània. En el marc d’aquests esforços, la Policia israeliana arrossega els colons, amb la finalitat que estiguin preparats per participar activament en els conflictes que prepara el govern.

El buro polític del Partit Comunista d’Israel reafirma que és un dret natural del poble palestí el fundar el seu propi Estat, ser reconegut internacionalment i veure acordada l’adhesió plena i total a l’ONU. Aquest dret se suporta igualment sobre el pla de divisió de l’ONU del 17 de novembre del 1947, sobre innombrables resolucions de l’ONU, i sobre la declaració del president Obama el 2010, que concerneix la fundació d’un Estat palestí el setembre del 2011.

El buro polític fa una crida a les organitzacions del Partit i la Joventut Comunista d’Israel a prendre part activa en les accions públiques organitzades per les organitzacions per la pau aspirant a mantenir la declaració d’un Estat palestí independent i fent pressió sobre els que rebutgen el seu reconeixement, l’administració Obama i el govern Netanyahu, amb la finalitat que es vegin obligats a canviar d’opinió.

Etiquetes de comentaris: , ,