Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Nota de premsa d'EUiA. El Consell Nacional de la formació aprova un document de posicionament polític per les eleccions del 20-N i escull per unanimitat l’ex senador, que ja va ser candidat als comicis de 2008 . El Consell Nacional d’EUiA es va reunir ahir vespre al centre cívic Fort Pienc de Barcelona i va aprovar un document (que adjuntem) on marca el seu posicionament de cara a les pròximes eleccions generals del 20-N. En el mateix, es deixa clar que “EUiA defensa la suma i la unitat. EUiA aposta de forma decidida per la reedició de la Coalició d’ICV-EUiA. La posició d’EUiA és que aquesta Coalició ICV-EUiA mantingui l’acord electoral amb IU i d’altres expressions de l’esquerra i que la Coalició amb ICV sumi vots, percentatge i Grup Parlamentari conjunt.”

D’altra banda, el Consell Nacional d’EUiA va aprovar per unanimitat que l’ex senador Joan Josep Nuet sigui el candidat de la formació a les generals per la circumscripció de Barcelona –ja va ser-ho a les anteriors-. Aquesta va ser l’única candidatura presentada i l’alcalde de Montornès del Vallès, José Montero, va avalar Nuet davant el Consell. Montero es va referir a Nuet com un candidat de consens, que ha recollit avals de les diferents sensibilitats que conviuen a EUiA a més d’obtenir el suport d’independents i afiliats d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA. També va destacar que hagi liderat els processos negociadors amb ICV, la seva tasca per reforçar IU- actualment n’és el responsable de Relacions Unitàries-, així com la tasca institucional realitzada en el seu període de senador d’EUiA, que va ser reconeguda fins i tot per l’Associació de Periodistes Parlamentaris que el 2009 el van nomenar ‘senador revelació’.

Ahir també es va aprovar unànimement que la candidata per la circumscripció de Girona sigui Cristina Simó, regidora a l’Ajuntament de Sils de 2007 a 2011.

DOCUMENT APROVAT PEL CONSELL NACIONAL D’EUiA 21-09-2011

Més informació a la web de EUiA.