Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Vull expressar el meu agraïment a les 279.562 persones que han votat la coalició ICV-EUiA a Catalunya i als milers i milers d’activistes socials que s’han enfrontat a les polítiques de retallades dels poderosos. 

Vull agrair a l’afiliació d’ICV que ha treballant de valent per treure aquets bons resultats i el tercer diputat per Barcelona. 

Vull dedicar l’acta de diputat a la militància i als amics i amigues d’EUiA que han perseverat en el treball i en l’aposta estratègica de la unitat superant les injustícies. 

Els resultats obtinguts especialment per PP, CiU i UPyD són molt preocupants i expressen que l’hegemonia del pensament conservador i centralista és molt forta a Catalunya i a Espanya. Ens oposarem a les seves mesures de retallades i treballarem per contrastar amb rigor les propostes d’alternatives viables i possibles que ens fan afirmar que hi ha una altra sortida per l’esquerra a la crisi, on el nostre poble sigui protagonista en els continguts i en les formes de decidir. 

La socialdemocràcia ha de triar si continua allunyant-se de la seva base social i electoral o admet que s’ha equivocat en imposar les decisions dels mercats per sobre de les persones. Seguirem oberts a tantes persones simpatitzants i votants socialistes que creuen en l’esquerra, dient-los que no renunciïn al seus somnis i esperances de progrés, i convidant-los a reconstruir plegats l’esquerra a Catalunya i a Espanya. 

La coalició ICV-EUiA a Catalunya i IU-Los Verdes a Espanya amb la CHA i d’altres han estat claus en el resultat amb la seva suma de 13 forces polítiques anteriorment confrontades. Les que no s’hi van sumar en el seu moment i ara no han obtingut representació parlamentària han de reflexionar sobre les seves decisions i els seus resultats i nosaltres les hem de tornar a convidar amb generositat a que se sumin, ara sense excuses, a la nova construcció de l’esquerra transformadora al nostre país. 

Hem de reconstruir l’esquerra, la nacional a Catalunya i la federal a Espanya, i per això hem de ser ambiciosos, molt ambiciosos, oberts, plurals, pensant molt en la mobilització social i amb pluralitat ideològica. La pluralitat vol dir sumar i no dividir, vol dir compartir i no separar i vol dir cercar una majoria social i política que derroti la dreta i les seves polítiques. Per això els instruments actuals no son immutables, sinó que s’han d’adaptar ara per poder seguir creixent i que el resultat electoral no sigui una dent de serra d’una gràfica on després apareixerà la caiguda, sinó un començament de suma que no ha de parar. 

Venen temps difícils, la dreta ostenta un poder absolut, polític, econòmic i de pensament, però queda clar que existeixen amplis sectors socials i polítics amb gran potencial de mobilització i alternativa també social, política i intel·lectual. 

Cal que nosaltres facilitem activament la seva mobilització i organització. Cal seguir fomentant la indignació i l’articulació de la mateixa, cal estar molt propers al sindicalisme de classe per reforçar-lo davant els possibles atacs als treballadors i treballadores. 

Cal, en definitiva, seguir mantenint la bandera d’un projecte alternatiu possible. I aquesta acta de diputat és vostra, dels votants, dels militants, dels activistes i de tanta gent d’esquerres que no ens ha votat però amb la qual estic segur no hem fet més que començar el camí de noves primaveres roges, verdes i violetes.

Joan Josep Nuet i Pujals