Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


DESTACAT Concentració en solidaritat amb el poble d’Egipte 
dijous 24 de Novembre  a les 19:00h 
Plaça Sant Jaume deBarcelona 
Convoca: Plataforma Aturem la Guerra 

SOLIDARITAT AMB EL POBLE EGIPCI.TOTES SOM TAHRIR!!!

La plaça Tahrir ha tornat a serl’epicentre de les protestes del poble egipci en una nova empenta a larevolució que va començar tot just farà un any. Quan la població va aconseguirla caiguda de Mubarak el passat 28 de gener, la junta militar amb HusseinTantawi al capdavant van prometre tutelar el govern provisional durant els primers sis mesos. Durant aquests mesos els militars i sectors del règim deMubarak no han aturat la repressió a la dissidència contra els sectors que reclamaven l'entrega del poder al poble i l'escalada de violència ha produït més de 12.000 víctimes i represaliats jutjats per tribunals militars.

Els intents de dividir el poble segons la seva confessió i la repressió contra activistes han estat una constant en aquests mesos, de tal manera que a sis dies de l’inici del procés electoral ques’hauria de produir el 28 de Novembre, el poble ha dit prou.

Des de divendres novament el poble ha fet de Tahrir elsímbol de la revolució egípcia. Musulmans, cristians coptes, dones,joves,sindicalistes, estudiants… estan demostrant la voluntat del poble d'exercirel seu dret d'autodeterminació sense la junta militar. Més de 70 hores fins adia d’avui han deixat, almenys, 50 morts i més de 1.700 ferits.

Les imatges parlen per si soles i de nou les xarxessocials i la premsa internacional ens deixen imatges de manifestacions demilers i milers de persones que s’enfronten a forces paramilitars iexèrcit que ha emprat foc real i gasos altament tòxics. Tot i així la batallano ha aconseguit arronsar la població que una i altra vegada ha tornat a Tahriri les protestes ja s’han estès arreu del país.

Tot i la dimissió ahir del govern provisional, titellade la junta militar, volem expressar la nostra solidaritat i per tant, femnostres les legítimes demandes del poble egipci.

1) Manifestem, en primer lloc, que s’aturi larepressió del aparell parapolicial i militar de la junta militar de
Hussein Tantawi i demanem, així mateix, la llibertat de tots els detinguts ipresoners polítics i víctimes de represàlies.

2) Donem suport a la seves reivindicacions més bàsiques: fer fora del poder la junta militar, acabar amb els intents detutelar la revolució del poble i deixar que el poble de manera sobirana puguiexercir els seus drets democràtics i aconseguir la justícia social.

3) Exigim la no ingerència davant les possiblestentatives d’intervenció exterior, de la mateixa manera que ho vamexpressar pel poble libi immers ara en un conflicte intern provocat per laintervenció de l’OTAN amb la complicitat de l’estat espanyol.

4) Demanem al govern espanyol la crida a consulta del’ambaixador així com accions diplomàtiques sobre el govern provisionalegipci per què s’aturi la repressió del poble i reclami unes eleccionslliures i democràtiques.

Tampoc no oblidem la lluita heroica i pacífica delpoble siri per assolir la democràcia i llibertat i amb la qual també enssolidaritzem

PROU SUPORT OCCIDENTAL ALS RÈGIMS DICTATORIALS DELS PAÏSOS DEL MAGREB I MASHREK.
LLIBERTAT, DEMOCRÀCIA I JUSTÍCIA SOCIAL PER AL POBLE D’EGIPTE! MILITARS FOTEU EL CAMP
CAP INGERÈNCIA ESTRANGERA ALS PROCESSOS REVOLUCIONARIS D’ORIENT MITJÀ I DEL MAGREB

VISCA LA REVOLUCIÓ DEL POBLE EGIPCI. TOTES SOM TAHRIR!!!

Concentració en solidaritat amb el poble d’Egipte

Plaça Sant Jaume deBarcelona dijous 24 de Novembre a les 19:00h
Convoca: Plataforma Aturem la Guerra