Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Un cop finalitzat el procés de major concentració d’eleccions a les empreses, i amb dades oficials a 31 de desembre de 2011, CCOO es confirma novament com el primer sindicat de Catalunya en nombre de delegats i delegades, i ja són 34 anys consecutius els que CCOO se situa com el sindicat més votat en els centres de treball catalans. 

En total han estat 56.678 els delegats escollits a Catalunya, que representen 1.324.124 treballadors. Del total de delegats, 24.150 (42,61%) són de CCOO, amb una diferència de 785 per davant del segon sindicat. CCOO guanya a les demarcacions de Barcelona i Tarragona, on hi ha més volum de delegats a escollir, i en sectors tan importants com banca i estalvi, universitats, empreses farmacèutiques, indústries químiques, elèctriques o el cava, entre d’altres. Per destacar algunes empreses on CCOO guanya les eleccions trobem Nissan, Alstom, ACESA, HP, Establiments Viena, l’Hotel Vela, el Consell General d’Aran, Correus, l’Hospital General de Catalunya, AENA, HyM, Indústria farmacèutica Almirall, entre moltes altres. També cal destacar el fet que CCOO és el primer sindicat a la Generalitat de Catalunya. 

Aquestes eleccions sindicals s’han produït en un marc de crisi econòmica, on ha tingut lloc una pèrdua important de població assalariada i com a conseqüència s’ha reduït el nombre de delegats a escollir.  

L'informació es de www.ccoo.cat