Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.





Des de les 12 del migdia

DELEGATS I DELEGADES DE LES SECCIONS SINDICALS  DE LA UB HAN OCUPAT EL RECTORAT

Avui, a les 12 hores, delegats i delegades de les Seccions Sindicals de CCOO, UGT, CGT, CAU-IAC, CSIF, CSC, amb el suport dels diferents òrgans de representació del personal d’administració i serveis (PAS) i del personal docent i investigador (PDI) han  ocupat el rectorat de la UB.

Aquesta acció es realitza com un acte més de les mobilitzacions que es venen fent en defensa dels drets laborals i socials i en preservació de la democràcia i l’autonomia universitària, que estan en perill per les accions tant del Govern de la Generalitat de Catalunya com de l’Estatal espanyol.

A banda de la previsió de retallades salarials prevista a la Llei de PRESSUPOSTOS GENERALS de Catalunya per als empleats públics, també es liquiden drets laborals del personal de les universitats amb l’anul·lació d’Acords, Convenis i Pactes en aquells punts que s’especifiquen també al projecte de llei de MESURES o D’ACOMPANYAMENT i, molt especialment, es pretén realitzar una reducció indiscriminada de plantilles, tant de PAS (interins i laborals temporals) com de PDI (ajudants, lectors, “Ramon y Cajal”,...)

Aquestes mesures, afegides a les retallades pressupostàries a la Universitat de Barcelona, signifiquen un atac brutal contra l’autonomia universitària, i fan inviable una Universitat Pública, per tothom i de qualitat.

Davant d’aquesta situació exigim del rector de la UB un posicionament actiu en defensa de la universitat pública i de qualitat que passa per disposar de pressupostos suficients i d’autonomia universitària, així com de personal suficient i amb condicions dignes de treball.


 Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 2 de febrer de 2012