Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


 Interessant article de Fausto Sorini, responsable interenacional del PdCI, que comenta la XIII trobada de Partits Comunistes i Obrers, celebrat el passat mes de desembre a Atenes, el paper dels PC's a Europa i al món, el paper que avui juga el Partit de l'Esquerra Europea i el GUE, Xina, Rússia, etc. A pesar que està en italià val la pena fer un petit esforç per a la seva lectura. 


"Aquest procés de reconstrucció, si vol ser efectiu en l'actualitat i aprendre de de la seva experiència històrica, ha de recuperar un ús complet de dos principis que caracteritzen la millor elaboració del *PCI de *Togliatti i Longo del *internacionalismo: unitat en la diversitat i la unitat d'acció i de convergència amb altres forces progressistes, antiimperialistes i pau en el context internacional "


" La humanitat necessita un moviment comunista i revolucionari a l'altura dels temps, obert no només a la reconstrucció de la plena autonomia política, organitzativa i ideològica dels partits comunistes en el context nacional i internacional, sinó també i de manera complementària amb la convergència política i programàtica flexible, a diferents nivells i amb diferent intensitat, de les forces anticapitalistes, antiimperialistes, progressistes i democràtiques : on seria un progrés real, encara que fos parcialment, sobre el terreny de la pau i el progrés social i la democràcia, i contra aquells que de tant en tant sorgeixen amenaces tan perilloses com a reaccionàries."

LLegir tot l'article de Fausto Sorini