Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


20 d'abril ,49º aniversari de l'afusellament i assassinat de Julian Grimau Garcia, fué a Madrid el 20 d'abril de 1963. El nostre petit homenatge del Partit dels i les Comunistes de Catalunya a Julian Grimau.




Chicho Sánchez Ferlosio canta a JULIÁN GRIMAU, asesinado por el régimen de Franco.


El 15 d'abril de 2002, Esquerra Unida va presentar una Proposició no de Llei sobre la rehabilitació pública i democràtica de la figura de Julián Grimau, que va rebre els vots a favor de tots els partits amb representació parlamentària excepte el Partit Popular (PP), que en aquell temps governava amb majoria absoluta. El PP tenia una raó doble per oposar-se i així ho va expressar: per principi, és contrari a tota iniciativa política sobre la guerra i les seves conseqüències o el franquisme. En segon lloc, preveia que el debat sobre Grimau tenia moltes possibilitats de convertir-se a més en un judici públic al ministre que va defensar en tots els mitjans de comunicació la seva execució, Manuel Fraga, fundador del Partit Popular i llavors president de la comunitat autònoma de Galícia. Al maig de 2005, Esquerra Unida va presentar una iniciativa similar en l'Assemblea de Madrid perquè aquesta assemblea insti al govern a rehabilitar la figura de Julián Grimau. Aquesta iniciativa sí ha comptat amb l'acord del PP, que compta amb majoria absoluta en la càmera.


 Impactada per la mort de Grimau, l'artista xilena Violeta Parra va dedicar versos de la seva cançó 'Que dirà el Sant Pare?' publicada en el treball Recordant a Xile (Una Xilena a París) de 1965. "El que oficia la mort com un botxí tranquil està prenent el seu desdejuni. Lindo es donarà el blat pels sembreu-vos regueu-vos amb la teva sang Julián Grimau" No obstant això, el grup Quilapayún incorpora a Grimau en Què Dirà el Sant Pare canviant la frase "Mentre més injustícies, Senyor Fiscal, més forces té la meva ànima, per cantar" 

Més informació a : http://ucnr.blogspot.com.es/2012/01/julian-grimau.html