Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


A partir d’avui, 2 de maig de 2012, es reuneix a Barcelona la cúpula jeràrquica del BCE, en Consell de Govern.

Ho fan en un escenari d’extrema preocupació i un clima d’indignació cívica i social. Aterren a una ciutat, que malgrat la seva tradició hospitalària i acollidora viu ara una prolongada situació de crisis, i amb una ciutadania en creixent mobilització i rebuig front a tantes retallades i agressions socials com pateix.

Aquesta colla, sota la direcció del President actual del BCE, Mario Draghi, junt amb d' altres prohomes de Goldman Sachs, junt amb Antonio Borges de la divisió del Fons Monetari Internacional (FMI) per a Europa, o amb Petros Christodoulou de l'Agència grega de Deute Públic, parlen el mateix idioma i comparteixen avideses amb le grans lobbys financers i multinacionals, que son qui els han promocionat.
Tancats als habituals salons de luxe, aïllats de la ciutadania, blindats per forces policials, amagats sota unes mesures de repressió “preventiva” que neguen qualsevol dissidència democràtica, a un país que ha suprimit temporalment el tractat de Schengen i per tant la llibertat de moviments, aquests jerarques, es retrobaran entre estovalles, copes i flashos, amb les autoritats polítiques del Govern vassall, tots plegats, com a representants i co- responsables de les brutals polítiques de retallades i privatitzacions que ells anomemen "austeritat" i que estan liquidant arreu el qui va ser el model social europeu.
Barcelona és sota control militar i policial.
Mentre tant segueixen empresonats injustament els nostres joves sindicalistes, Laura, Javi, Dani i Isma.La Catalunya governada pels Mas i Puig, competeix en el negre ranking de la repressió autoritària i violenta. El poble català, però, va parlar fa unes poques hores i va manifestar el que pensa d'aquest muntatge: ahir 1er de Maig, les Manifestacions als carrer, a Barcelona , Catalunya i a tota Espanya, van ser multitudinàries, i van mostrar la nostra determinació per a lluitar, del braç dels treballadors i treballadores d'Europa i el Món, contra tanta mesquindat política i tal manca de valors democràtics i socials.
Per tot això, des d' EUiA, i com a Partit membre del Partit de l'Esquerra Europea, ens posicionem contra aquesta visita provocadora i ens sumem al comunicat de l' Assemblea Social de Catalunya (que reproduïm aquí sota) per declarar-los PERSONES NON GRATES
Comissió d'Europa d' EUiA
Secretariat del PEE
-------
COMUNICADO de la ASSEMBLEA SOCIAL DE CATALUNYA ante la REUNION DEL CONSEJO DE GOBIERNO DEL BCE EN BARCELONA

Los próximos días 2, 3 y 4 de mayo están previstas en la ciudad de Barcelona diversas actividades y la reunión del Consejo de Gobierno del Banco Central Europeo. Dicha cumbre estará protegida por un enorme y costoso dispositivo de las fuerzas de seguridad, unas 7.000, entre mossos de esquadra, policía nacional y guardia civil.

Ese ejercicio exagerado y ridículo de “protección” expresa el servilismo de los gobiernos de la Generalitat y del Estado español al instrumento más poderoso de la Unión Europea para la aplicación de las políticas neoliberales en el actual contexto de la crisis económica en Europa, y pone en evidencia el temor de las administraciones al malestar de la ciudadanía ante dicha institución y su responsabilidad en el agravamiento de la crisis.

Junto con la Comisión Europea y el Consejo Europeo son las instituciones europeas responsables del deslizamiento hacia la recesión del conjunto de la UE, y del hundimiento en la depresión de Grecia, Portugal, Irlanda y España.

El Banco Central Europeo suma a los numerosos errores en la gestión de los tipos de interés durante la anterior etapa bajo la presidencia de Jean-Claude Trichet que precipitaron la crisis en Europa, los errores que se derivan de la defensa de la estabilidad de precios como principal objetivo económico, en lugar de la creación de empleo y el crecimiento económico.

Su obcecación en justificar y vigilar la aplicación de las políticas de ajuste, de reducción del déficit y de la deuda por los estados miembros a pesar de sus consecuencias desastrosas; la dosificación de las aperturas de liquidez y compra de deuda en función del cumplimiento de las “reformas estructurales” y de la reducción del gasto público por los gobiernos, lo convierten en un obstáculo para la superación de la crisis.

Los miembros del Consejo de Gobierno del BCE han sido promovidos por los lobbys financieros y las grandes multinacionales, y se someten en lo fundamental a las directrices económicas de los gobiernos de Francia, y especialmente de Alemania. Pero su falsa independencia no les exonera de culpa.

EL Banco Central Europeo sirve los intereses de los responsables de la crisis y lejos de rectificar las políticas fracasadas persiste en las recetas del fundamentalismo neoliberal que nos empujan al desastre económico, la pérdida de derechos sociales, y la destrucción de la democracia. EL BCE se ha convertido en el enemigo de los ciudadanos y ciudadanas de los Estados y pueblos de Europa.

La Assemblea Social de Catalunya llama a la ciudadanía, a la clase trabajadora, a expresar pacíficamente su rechazo al BCE y sus políticas, declarando a los miembros de su Consejo de Gobierno “personas no gratas”.

Etiquetes de comentaris: , ,