Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



 NOTA DE PREMSA // 21/05/12


JOAN JOSEP NUET ANUNCIA LA SEVA CANDIDATURA A LA COORDINACIÓ GENERALD’EUiA

L’actualresponsable d’Acció Política de la formació i diputat al Congrés ha destacat “l’aposta clara per una llista única, unitària iplural’ que ha fet la comissió de candidatures a la 6a Assemblea Nacionalde la formació, que se celebrarà els dies 2 i 3 de juny a la Fira de Sabadell

El responsable d’Acció Política d’EUiA i diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, ha presentat avui en  roda de premsa la seva candidatura a la coordinació general i elsacords de la comissió de candidatures de la 6a Assemblea Nacional d’EUiA,que se celebrarà els pròxims dies 2 i 3 de juny a la Fira de Sabadell. Acompanyat de la coordinadora d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA, Lorena Vicioso –integrant de la citada comissió-, Nuet ha explicat que la comissió de candidatures ha fet “una aposta clara per una única llista ala direcció d’EUiA, una llista unitària i plural” i per consensuartambé una única proposta a la coordinació general, que de moment només és laque ell representa. Tot i així ha recordat que els estatuts de la formació estableixen que qualsevol membre del Consell Nacional pot ser candidat ocandidata a la coordinació general i que hi ha marge de presentació fins lareunió del màxim òrgan de direcció d’EUiA, el pròxim diumenge 3 de juny en el marc de la 6a Assemblea Nacional.

Nuet s’ha decidit a “jugar el paper de coordinador general en aquest nou període”pels “amplis suports” que té a EUiA i ha posat per endavant la seva experiència en la direcció política des del naixement de la formació.

El diputat al Congrés i finsla 6a Assemblea responsable d’Acció Política d’EUiA ha destacat lavoluntat expressada en el document polític: “Volem adaptar la nostra formació als nous temps, uns temps ben diferents a quan va néixer EUiA”ara fa 14 anys. “És part del meu projecte” ha dit i ha senyalat quea la 5a Assemblea Nacional la crisi acabava de començar mentre ara, 4 anysdesprés, és “al bell mig de la nostra reflexió política”. En conclusió, hi haurà actualització de programa i canvi de direcció, que en les seves paraules serà “més col·lectiva i col·legiada”.

Respecte al conjunt de lacandidatura, Nuet ha explicat que encara s’està elaborant tot i que havolgut destacar el “clima de treball profitós i positiu” que hi ha a la comissió: “Tot indica que ens posarem d’acord i que hi hauràuna sola llista”, ha assegurat.

Pel que fa al coordinador general sortint, Jordi Miralles, el seu més que probable successor en el càrrec ha declarat que “continuarà sent una referència cabdal i un actiu”d’EUiA i que per tant “jugarà un paper central en la futura direcció”,segons paraules de Nuet. També ha deixat clar que el que ha estat 12 anys màxim dirigent d’EUiA i a l’actualitat és a la tercera legislatura al Parlament de Catalunya com a diputat i portaveu adjunt del grupd’ICV-EUiA, “continuarà tenint aquest lideratge al Parlament de Catalunya”.

Preguntat pels periodistessobre les relacions amb el seu soci de coalició, Nuet s’ha cenyit a la proposta que el document de la 6a Assemblea fa al respecte: “Proposem canvis a la coalició pensant cap endins i cap enfora” i ha afegit que lapròpia relació entre ICV i EUiA “pot millorar”. Així, ha senyalat que la coalició que es manté des de 2003 “s’ha quedat petita com a instrument polític pel que el país necessita” i li ha aventurat un paper clau en els pròxims anys a l’estil d’altres coalicionsd’esquerres alternatives que despunten ara a Europa, com el ‘Frontde Gauche’ a França i Syriza a Grècia.

La 6a Assemblea proposa “un nou espai d’un nou espai català del’esquerra transformadora, ecologista i nacional”

Nuet ha continuat:“Per poder créixer hem de canviar, adequar l’instrument i iniciar un nou període” en referència al “procés constituent d’un nouespai català de l’esquerra transformadora, ecologista i nacional”.El candidat a coordinador d’EUiA ha insistit que “la palanca”del mateix ha de ser l’actual coalició ICV-EUiA però que ha de sumarformacions polítiques i persones que avui són abstencionistes o voten altres opcions d’esquerres. Nuet ho veu com “un salt qualitatiu” que s’ha de fer“en comú i d’acord amb els companys d’ICV”, que tambépresentaran les seves propostes de canvis en la seva pròpia Assemblea elnovembre d’aquest any.

Per acabar, Nuet ha remarcatque no hi haurà “cap retrocés ni cap pas enrere” però que l’actual coalició entre ICV i EUiA “és molt millorable”. En aquest sentit, ha dit que el procés constituent d’un nou espai“s’ha de fer caminant perquè si el definíssim ara li estaríem fent un vestit a mida i a més d’EUiA i ICV han de dir la seva altres companys de moviments polítics i socials i els nostres votants”. El que si ha desitjat de l’hipotètic nou espai és un funcionament més democràtic i proper a les mobilitzacions socials dels darrers temps” sense descartarla vessant institucional.




 GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart(626 34 42 41)

 premsa@euia.cat

Ver web EUiA