Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


 

 

L’AUDIÈNCIA PROVINCIAL DECRETA LLIBERTAT SENSE FIANÇA PER ALS TRES ESTUDIANTS DETINGUTS DURANT EL MATÍ DE LA VAGA GENERAL


Els tres estudiants detinguts durant la jornada de vaga general del 29 de març seran alliberats, després de passar 33 dies sota presó preventiva, a les 18:00 hores d’aquesta tarda per decisió de l’Audiència Provincial de Barcelona.

La presó provisional ha arribat al seu final però seguim reiterant que ha estat una mesura injusta i arbitrària, que violava el principi de pressumpció d’innocència i que tenia poca base legal tal i com han declarat públicament entitats de referència en el món del dret com el Col·legi d’Advocats de Barcelona. Així mateix, ens solidaritzem amb la Laura Garcia, secretaria d’Organització de la CGT, que encara és en presó preventiva després d’haver estat detinguda el 26 d’abril i n’exigim la seva immediata posada en llibertat.

Volem agrair als milers de persones i centenars d’entitats que ens han donat suport durant aquestes llargues setmanes. Sense elles no hauria estat possible la sortida de la presó dels tres estudiants, i entenem que aquesta ajuda no és sinó un precedent de la solidaritat que tenim i tindrem la ciutadania organitzada que treballa dia a dia per assolir una societat més justa i democràtica.

AEP - Associació d'Estudiants Progressistes

L'Ismael , Daniel i Javier han estat 37 dies a la presó després dels disturbis de la vaga general del 29-M a Barcelona. Aquest divendres, hores després que acabés sense incidents la reunió del Banc Central Europeu, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat que el jutjat d'instrucció número 18 decretava la llibertat provisional sota fiança per a aquests tres estudiants. No obstant això, pocs minuts després anunciava que l'Audiència Provincial admetia el recurs presentat per les seves famílies i acordava la llibertat provisional sense fiança, invalidant així la interlocutòria judicial anterior.

La jutge Carmen García Martínez havia acordat la llibertat sota fiança de 3.000 euros per a Javier Tadeo OV i de 6.000 euros per Ismael Benito i Daniel Ayysah respectivament. A més, com a mesura cautelar, també havia acordat que els tres joves s'havien de presentar davant els jutjats els dies 1 i 15 de cada mes.
. . . .

NOTICIA COMPLETA  :  http://www.20minutos.es/noticia/1419974/0/libertad-provisional/huelga-general-29m/detenidos-barcelona/