Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


DESTACAT 


NOTA DE PREMSA // 14/05/12

 MIRALLES: “UNIÓ ESTÀ MÉS A PROP DE L’INFERN QUE DEL CEL”

El coordinador general d'EUiA i diputat diu que en el seu congrés els democratacristians d’UDC han ratificat més enllà del lideratge “unes polítiques que comporten patiment a la gent”


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, s’ha referit avui en roda de premsa al Congrés d’UDC celebrat aquest cap de setmana i que en la seva opinió s’ha ratificat en el lideratge però sobretot en “unes polítiques que comporten patiment a la gent”. Per aquest motiu el dirigent d’esquerres ha ironitzat que tot i ser de tradició democratacristiana, “Unió està més a prop de l’infern que del cel”. Miralles ha insistit que les polítiques de CiU –“molt negatives per a Catalunya i per a la seva gent”- tenen a veure amb el seu “projecte de canvi de model social” i que “serien les mateixes en una Catalunya independent o en un marc confederal”.

Miralles ha recomanat a CiU que “escoltin més la gent”, com la que es mobilitzava el 12M mentre UDC era de Congrés, i ha senyalat que “les enquestes parlen”, en referència a la publicada en un diari català ahir diumenge i que donava menys escons a la federació nacionalista en unes possibles pròximes eleccions catalanes.


“El 12M ha estat massiu i ha assenyalat als responsables de la crisi”

D’altra banda, Miralles ha valorat molt positivament les mobilitzacions del 12M “pel contingut i per la participació massiva”. Al seu parer, s’ha assenyalat als responsables de la crisi: “el sector financer” i els governs de dretes que han orquestrat “les polítiques de retallades que aguditzen la crisi o la reforma laboral que destrueix ocupació”.

El màxim dirigent d’EUiA fins la 6a Assemblea Nacional ha recordat que la formació es va sentir “interpel·lada” pel moviment 15M des de la seva eclosió perquè al seu entendre “la política va més enllà de les institucions, és quotidianitat, estar entre la gent, és posicionament i compromís”, ha expressat Miralles. Per això, des de aquest sentir-se “emplaçats”, un dels temes centrals que abordarà l’Assemblea Nacional d’EUiA serà el de la democràcia participativa.

6a Assemblea Nacional d’EUiA: “La unitat és al nostre ADN i tenim alternatives possibles i creïbles”

Miralles també ha aprofitat la roda de premsa d’avui per presentar el lema i el logotip de la 6a Assemblea Nacional d’EUiA, que se celebrarà a Sabadell els pròxims dies 2 i 3 de juny. Miralles ha explicat que #tempsdesquerres #tempsdunitat #tempsdalternatives més enllà de la relació amb el nom de la formació remet al seu ADN: “EUiA sempre hem treballat des de la voluntat d’unitat de les esquerres socials i polítiques i els moments actuals requereixen respostes unitàries pensant en la majoria ciutadana i en la gent del nostre país”, ha dit. En aquest sentit, ha lloat les recents respostes unitàries de la vaga general del 29-M, el Primer de Maig i la d’aquest 12M.

Quant a les alternatives, el dirigent d’EUiA considera que les que planteja la seva formació són “possibles i creïbles” –per crear ocupació, defensar els serveis públics...- i responen a les “polítiques injustes” del govern de CiU que amb les seves retallades “castiguen a la majoria de la gent”. Miralles ha senyalat també que avui les forces d’esquerres “posades al dia i amb voluntat de sumar” són “l’esperança” per la “pràctica política” que estan demostrant a Catalunya, Espanya i Europa (i ha citat França, Grècia i les eleccions als landers alemanys d’ahir mateix) “davant les polítiques dogmàtiques”.