Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




Nuet demana per carta a la Comissió Constitucional que s’obri un debat en el Congrés per a facilitar “canals de participació directa dels ciutadans en la presa de decisions”

El diputat d’IU, ICV-EUiA, CHA: l’Esquerra Plural i portaveu en la Comissió Constitucional, Joan Josep Nuet, ha remès una carta al president de la mateixa, Arturo García-Tizón López (PP), on li sol·licita que s’obri en el Congrés dels Diputats una “reflexió i un debat” centrat en la “necessitat d’obrir nous canals de participació directa dels ciutadans en la presa de decisions”, en línia amb el que demanden sectors cada vegada més importants de la societat, entre ells els que s’organitzen al voltant de moviments com el 15M tal i com s’està veint aquests dies.
Nuet informa al president de la Comissió Constitucional que “el nostre grup parlamentari ha mantingut contactes amb el col·lectiu ‘Democràcia 4.0’ que està tractant d’impulsar una interessant iniciativa de foment de participació política”. Recorda que els primers passos es van donar ja el novembre de 2010, quan una iniciativa d’aquestes característiques va ser registrada pels seus impulsors davant d’aquesta mateixa comissió.
“Des d’aquesta data, segons ens informen –explica el parlamentari català-, no han rebut resposta alguna. En aquest sentit, ens agradaria obtenir informació sobre la referida iniciativa que no va ser traslladada als grups parlamentaris i que des de la Comissió es donés resposta a la mateixa”.
El diputat explica amb detall al seu homòleg responsable d’una de les comissions amb més pes institucional del Congrés que “a més, ens consta que alguns ciutadans van registrar en la Cambra sol·licituds per a participar directament en les votacions a través d’Internet, la qual cosa suposaria la creació de la Seu Electrònica del Correu dels Diputats”.
Per a Nuet, “totes aquestes iniciatives que pretenen introduir noves fórmules de participació directa i aprofundir en el nostre sistema democràtic” són les que han de fer reflexionar als diputats i permetre’ls avançar per a donar una resposta satisfactòria als qui les demanden.
Per al parlamentari d’ICV-EUiA, es des del mateix Congrés que s’ha d’impulsar “el dret fonamental dels ciutadans a participar directament en els afers públics, recollit en l’article 23 de la Constitució Espanyola, per avançar vers una democràcia participativa que posi als ciutadans en el centre de la política”.
Font EUiA