Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


CONCENTRACIÓ PER A AQUEST DIVENDRES 8 DE JUNY

Lloc: Consolat Marroquí, al carrer Diputació 68, cantonada carrer Rocafort
de Barcelona.Barcelona, ​​6 juny de 2012


La Federació d'Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí i la Liga de Estudiantes y Jóvenes Saharauis del Estado Español

DENUNCIEN:
El 22 de desembre del 2010 el jove sahrauí Said Dambar va ser assassinat
pels agents de la seguretat marroquina, el seu cos va romandre a la morgue
d'un hospital fins al 4 de juny del 2012, gairebé 18 mesos després, sense
autòpsia i sense un aclariment del que ha passat, les restes del jove
sahrauí van ser sepultats en la violència i l'engany, sense autorització de
la família, a qui se'ls pretén negar amb aquest gest el dret d'aquells que no
han estat sinó víctimes en carn pròpia de la violència brutal i sense sentit
d'un estat opressor i il·legítim. Una nova manera de fer-lo morir una vegada més, sepultant amb el seu cos la veritat sobre la seva mort, tantes vegades negada.

El 14 d'agost del 2011 la terra del Sàhara Occidental acollia el cos de
Sidahmed Abdelwahab Dambar
mort en la seva lluita per aconseguir justícia
i veritat per al seu fill.
Said Dambar seguirà sent una referència, un símbol per als qui, des de la impunitat, hagin cregut enterrar el seu dolor sepultant el seu cos i silenciant el seu record.

Un sacrifici que, per desgràcia, no ha estat l'últim i que ha continuat fins a la tortura i mort de Hamdi Etarfaoui el passat 31 de maig del 2012, fa escassos dies. Va ser estrangulat i esquarterat, Hamdi es trobava desaparegut des del dia 18 de maig del 2012.
Igual que va passar amb Said Dambar, la família de Hamdi Etarfaoui no accepta
enterrar el seu fill fins que es faci una autòpsia i s'aclareixi el que ha passat.

El passat 1 de juny, el sahrauí Lafkir Kaziza incià una vaga de fam indefinida en els voltants de l'Ambaixada del Marroc a Madrid. Amb ella, exigeix ​​un judici just o l'alliberament per als presos sahrauís que van ser empresonats després del brutal desmantellament del campament de Gdeim Izik el desembre del 2010.
No és possible que la comunitat internacional segueixi ignorant per més temps
l'absolut menyspreu als drets més elementals que s'exerceix de forma quotidiana al Sàhara Occidental per part del Marroc sense que es faci responsable del seu silenci culpós. L'actitud valenta i decidida dels familiars no pot quedar sense resposta, ni ignorat el seu dret a què els responsables de les morts del seus parents siguin jutjats adequadament. No ens fem còmplices dels seus assassins.

La Federació ACAPS i la Liga de Estudiantes y Jóvenes Saharauis del Estado Español, denunciem aquests fets i fem una crida a la societat en conjunt a adoptar una digna actitud de denúncia i rebuig davant d'aquestes actituds des de l'honradesa i la solidaritat.
I exigim ​​de les nostres autoritats i dels dirigents de la comunitat internacional una posició decidida en defensa de la justícia i el respecte escrupolós dels drets dels ciutadans sahrauís i del món.
De la mateixa manera, exigim al Govern espanyol, responsable legal del que passi al Sàhara Occidental, en ser reconegut l'Estat espanyol per la legalitat internacional com a potència administradora del territori, a què pressioni per tots els mitjans diplomàtics possibles l'Estat marroquí perquè s'acompleixin aquestes exigències.

No oblidem Ainhoa, Enric i Rossella, segrestats el 23 d’octubre del 2011 a Rabuni.

Per aquest motiu us convoquem el proper divendres 8 de juny del 2012 a les 19 hores davant el Consolat Marroquí de Barcelona, al carrer Diputació 68, cantonada carrer Rocafort. 

Agraïm que feu el màxim de difusió.

Us hi esperem!!!

Federació ACAPS y
Liga de Estudiantes y Jóvenes Saharauis del Estado Español