Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



El Comitè Central  d'el Partit Comunista Sudafricà  ha començat la seva primera sessió després del Congrés de juny amb   un minut de silenci i expressant el seu condol als que han perdut  familiars i els seus companys en els esdeveniments tràgics de l'última setmanai i  els  millors desitjos de recuperació per a aquells que van resultar ferits,  reballadors i  policia. El Comitè Central acull l'anunci del president Zuma de posar en marxa una Comissió d'Investigació. És important que el mandat de la investigació ha de ser General en l'àmbit d'aplicació. És impossible entendre la tragèdia sense entendre les causes subjacents.

Entre d'altres, la investigació  s'ha de  basar  en l'informe de 167 pàgines de la Fundació
Bench Marks  , una associació religiosa,  'Comunitats a les mines de platí', i que va ser llançat  la setmana passada. Aquest informe ofereix un panorama ombrívol de la manera en què els grups principals de mineria han identificat milers de milions de rands de beneficis a través de l'extracció dels dipòsits més gran de platí al Districte de Bojanala a la província del Nord-oest, deixant al seu pas  misèria,  mort,  pobresa, malaltias i la contaminació ambiental a les comunitats dels voltants. 

L'informe assenyala que les operacions de Lonmin, per exemple 'implica altes taxes de mort' i 'deplorable condicions d'allotjament dels empleats de Lonmin. L'informe també se li atribueix l'alt nivell de mort a Lonmin i altres mines de Platí de l'empresa al  districte i a la utilització massiva de contractes precàries (aproximadament una tercera part de la força laboral en el cas de Lonmin a les operacions de Marikana). El llocs de treball són generalment acompanyads per baixos salaris,  mal entrenats, mal educats i mal empleats', assenyala l'informe, afegint: 'posa  com a resultat, el destí dels treballadors precarizats en  perill la seva  salut i la seguretat dels treballadors'.

Segueix tot l'article a : http://solidarite-internationale-pcf.over-blog.net/article-le-parti-communiste-sud-africain-denonce-les-pratiques-d-exploitation-du-grand-groupe-minier-lonmin-109339676.html