Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.





NOTA DE PREMSA // 27/08/12

Nuet: “La Syriza catalana és incompatible amb les polítiques de retallades i d'insensibilitat social que practica CiU aquí i vota a Madrid i Brussel·les”

El coordinador general d’EUiA, que ha assistit avui a la cerimònia de comiat del filòsof marxista Paco Fernández Buey, ha demanat una manifestació unitària l’11-S on reivindicarà “el dret a decidir del poble de Catalunya i l'alternativa social i política a les retallades de CiU i el PP”


El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha encapçalat avui la delegació de la formació que ha assistit a la cerimònia de comiat del filòsof marxista i professor universitari Paco Fernández Buey, que ha mort aquest cap de setmana. Nuet ha lamentat la pèrdua del que va ser un dels fundadors d'EUiA i ha lloat “la trajectòria d’un dels nostres pensadors destacats” de l’esquerra alternativa. Així, el dirigent d’EUiA s’ha compromès a “aprofitar tot el que ens va ensenyar Fernández Buey per continuar oposant-nos a la injustícia i canviar el sistema que la genera”.

D’altra banda, Nuet ha demanat “explícitament” una manifestació unitària per la Diada de l'11 de Setembre, on EUiA “reivindicarem amb força el dret a decidir del poble de Catalunya i l'alternativa social i política a les retallades de CiU i el PP”.

Respecte a aquesta alternativa, Nuet ha recordat que la seva formació ha estat “una de les precursores de la Syriza Catalana” i ha senyalat que la mateixa “és incompatible amb les polítiques de retallades i d'insensibilitat social que practica CiU en la seva política catalana i en les polítiques votades i acordades a Madrid i Brussel·les” -amb el PP a Espanya i amb el Partit Popular Europeu i els Lliberals Europeus-. Per tant, el coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés considera que “no es pot demanar la llibertat de Catalunya el dilluns i el dimarts i dimecres votar contra els catalans i catalanes a Madrid, a Brussel·les o al Palau de la Generalitat”.

Quant als probables rescats de Catalunya i Espanya, Nuet ha sentenciat que “comportaran unes condicions contràries als seus ciutadans i ciutadanes”, i a més “no s'han presentat als programes electorals”. Per aquest motiu “representen un frau a la ciutadania per part de CiU i el PP”. És per això que EUiA “exigim una vegada més i al costat dels sindicats una consulta a Catalunya i a Espanya”. Per a Nuet “ni Merkel, ni Rajoy ni Mas tenen legitimitat democràtica per prendre aquestes decisions, les han de consultar en referèndum o convocar eleccions ja què hi ha alternativa als seus programes ocults”.




 GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)