Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.









NOTA DE PREMSA // 20/09/12

Nuet: “Si Mas convoca eleccions després del Ple del 25S, per EUiA serà també un plebiscit sobre les retallades”


El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, diu que en la trobada d’avui Rajoy “s’ha refermat en la política recentralitzadora i ha fet ulls clucs davant les aspiracions nacionals del poble de Catalunya, expressades en la manifestació de l’11 de Setembre”


El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, creu que en la seva reunió d’avui amb el president espanyol Mariano Rajoy, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, “ha mostrat submissió a les polítiques de control del dèficit i els problemes de finançament i tresoreria de les Administracions Públiques”. Nuet remarca que Mas hagi qualificat d’’imposades’ les polítiques d'austeritat i retallades per rectificar de forma immediata i dir que aquestes han estat ‘acordades’: “Dóna la sensació que Mas ens vol fer creure que el govern de CiU no és responsable de les retallades que ha aplicat, com si és tractés de les peces d’un dominó que venen d'Europa, arriben a Espanya i des d'allà ens arriben a Catalunya”.

El dirigent d’EUiA senyala així mateix que el president de la Generalitat “s'ha descuidat de dir que CiU ideològicament està d'acord amb aquestes polítiques d'austeritat”, perquè “les ha votat a Europa i dins l'Estat espanyol va ser capdavantera en la seva aplicació, de forma paral·lela amb el Govern Zapatero i ara coordinadament amb el Govern Rajoy”. I ho ha rematat recordant que van ser aprovades amb la complicitat del PP i CiU a Madrid i a Catalunya.

Per a Nuet aquest punt és “cabdal” en la declaració del president català ja que demostra “els peus de fang de les propostes de Pacte Fiscal de Mas”. El coordinador general d’EUiA ha defensat així el concepte Concert Econòmic Solidari com “la proposta que des de l’esquerra pot donar solució a les necessitats dels ciutadans de Catalunya” i ha reiterat la necessitat d’aplicar una reforma fiscal progressiva per a què pagui més qui més té i un Pla contra el frau fiscal, que ha Catalunya és de 16.000M€.

Pel que fa al posicionament del president Rajoy en la trobada d’avui, el coordinador general d’EUiA creu que la seva negativa a negociar el Pacte Fiscal demostra que “el PP es referma en la política recentralitzadora i fa ulls clucs davant les aspiracions nacionals d’una gran part del poble de Catalunya, expressades en la manifestació de l’11 de Setembre”. Nuet  ha afegit que aquesta recentralització i “asfíxia financera de les comunitats autònomes en general i de Catalunya en particular” afecta molt greument a la sanitat i l'educació públiques i els serveis socials i que, per tant, “s’aprofita de forma intencionada per matar dos ocells d'un tret: el sistema d'autogovern i l'estat del benestar: aquest és el perfil de la dreta espanyola del PP, centralista i antisocial”, ha sentenciat el dirigent d’esquerres.

Quant al resultat que tot això tindrà per a Catalunya, Nuet espera que Artur Mas “no faci servir de forma partidista i electoralista l'impuls donat pel poble de Catalunya el passat 11 de Setembre”, i al mateix temps ha advertit que si el president convoca eleccions després del Ple del 25 de setembre “per EUiA serà també un plebiscit sobre les retallades”. Per al dirigent de la formació “un president que vulgui governar a favor de la immensa majoria dels catalans i catalanes ha d'aturar les retallades i denunciar les polítiques d'austeritat que estan ensorrant el país, trencar amb el centralisme del PP i cercar un horitzó nacional basat en un model de país cohesionat socialment i amb dret a decidir el seu futur”.

EUiA té clara la seva alternativa, tal i com ho ha expressat el seu coordinador general: “Nosaltres seguirem treballant per un acord de les esquerres que expressi la trobada  de sectors sobiranistes, federalistes i independentistes en favor d’exercir el dret a decidir i que sigui alternativa a les polítiques neoliberals”.






 GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)