Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Video de la Festa d'EUiA (por



Intervenció del coordinador general d’EUiA a la Festa 2012     

Nuet: “Si no aturem les retallades mai serem ni independents ni lliures”

Benvinguts i benvingudes a la Festa d’EUiA 2012.

Qui es podia imaginar fa 4 mesos quan fèiem la nostra 6a Assemblea a Sabadell que tindríem una tardor com aquesta? Comptàvem amb la mobilització social, i ara li hem de sumar l’electoral.

En els temps de la crisi més important del capitalisme en els darrers 80 anys, molts dels conceptes de la política i sobretot de les formes de fer política estan canviant. I una organització com la nostra, que es defineix no com a partit sinó com a moviment polític i social, ha de ser pionera en entendre i reaccionar  davant dels canvis que el nostre poble necessita i demanda.

No són temps de menys política, però sí són temps d’una altra política en el fons i la forma.

Avui no tenim dubte de què els mercats insaciables tenen cara i tenen noms: poca gent, però rica i poderosa, que té un peu al negocis i un altre a la política.

Avui no tenim dubte que l’Europa de Maastrich, que alguns vam denunciar, està arruïnant el somni d’una Europa de pau, de participació democràtica i d’estat social avançat.

Avui no tenim dubte que el dret de les dones a decidir sobre el seu cos, la seva sexualitat o el seu desenvolupament ple a la societat pot fer marxa enrere si no ens organitzem i fem valdre les nostres alternatives.
Avui sabem i no dubtem que és una veritable vergonya que molt més de la meitat dels nostres joves no puguin treballar. I que estan obcecats en què aviat ja no puguin ni estudiar ni construir amb independència un projecte de vida.

Doncs si treballar amb drets no és una cosa de bojos, ni un somni de vells sindicalistes desfasats per la història, treballar i fer-ho amb un sou digne i en unes condicions laborals no precàries és una necessitat civilitzatòria, una forma d’entendre el món i la vida pensant en les persones, en el 99% de les persones. Això no és antic, ha de ser el futur si no volem avançar cap a la barbàrie.

Diem a les manis que això és el que volem, i què farem, què farem…?

Lluitarem
Tenim EUiA, la vam construir fa temps per ser un instrument de lluita i alternativa política. I a la 6a Assemblea l’hem actualitzat i posat al dia.

Tenim futur amb tota una nova generació jove que s’incorpora: un orgull i una satisfacció per la bona feina realitzada per Alternativa Jove-Joves d’EUiA a qui vull aprofitar per saludar amb un fort  i merescut aplaudiment. Gràcies Lorena Vicioso per la feina, sou un exemple per a molta gent gran d’EUiA.

Artur Mas vol donar al poble de Catalunya gat per llebre. El que s’ha tret del barret pel 25 de novembre no és un conill blanc, és el gat negre que ens vol fer oblidar i distreure de les seves retallades i els seus fracassos.

De cap manera EUiA oblidarà que la Catalunya que deixa CiU el 2012 és un país retallat i rescatat, on la gent  viu molt pitjor des de que CiU va arribar. Avui els serveis públics de salut i educació, els drets socials s’ensorren i a sobre hem d’aguantar la corrupció dels ‘millors’ en posar la mà per darrera.

El primer problema de Catalunya no és el dèficit fiscal, sinó les polítiques d’austeritat i retallades que CiU ha votat a Brussel·les, a Madrid i a Barcelona. Si no aturem les retallades, mai, mai serem ni independents ni lliures.

Una política a Catalunya que no hagués estat possible sense el suport del PP al Parlament català.

I una política del PP a Espanya que sempre ha comptat amb la comprensió i fins i tot l’exigència retalladora de CiU quan es trasllada a Madrid.

Clar que CiU ara s’apunta al dret a decidir, un dret a decidir que CiU no ha permès exercir en 25 anys que ha governat Catalunya.

Una cosa és que Catalunya decideixi, una altra molt diferent és que CiU decideixi per Catalunya.

El PP no té solucions, una dreta que té el franquisme integrat i que davant del debat sobre el dret a decidir pensa en enviar els tancs o la ‘Legión’ no té legitimitat democràtica. Però no només aquí. Quan el 25S surt a Madrid, envia la policia per provocar i així aplicar l’estat de setge.

Cap treballador ni cap treballadora pot votar al PP, ho pagarem molt car. I els que ho van fer el novembre passat a les eleccions generals, segur que se’n penedeixen perquè semblava impossible, però ho estan fent pitjor que el PSOE.

Volem decidir el futur de les nostres vides, nosaltres i no els mercats o els governs doblegats als mateixos. Volem democràcia veritable per a tot, per a triar la relació entre estats i nacions, però també per a defensar pensions, salaris, treball, salut, educació, beques, la nostra lliure sexualitat, o que no es carreguin la terra on habitem. Tot això ha de ser decidit.

La Syriza Catalana segueix viva i com n’està de viva! La recepció d’aquesta idea per part d’organitzacions socials, polítiques i persones ha estat espectacular. Per això també ha convocat CiU les eleccions de forma urgent, per a impedir tota la seva concreció i la coincidència amb una nova vaga general ciutadana.

Seguirem treballant per un punt de trobada entre federalistes i independentistes on s’exerceixi el dret a decidir d’un poble, el seu futur.

Seguim mantenint el pla traçat a la 6a Assemblea i seguirem després del 25S amb coses que ara, per la manca de temps, no han estat possibles.

Per això a les eleccions al Parlament de Catalunya el 25 de novembre donarem passos qualitatius en aquesta direcció, assegurant la suma del que ja tenim amb els companys d’ICV, però no n’hi ha prou. Calen ja nous col·lectius i noves persones i cal sí o sí una altra forma de fer política com el primer compromís de la nostra nova Coalició.

Al desembre participarem de forma important a la 10a Assemblea Federal d’Izquierda Unida. Vull llançar un crit de força als companys i les companyes d’Alternativa Galega de Esquerdas (Esquerda Unida-Anova): Yolanda i Beiras que tingueu un gran resultat! També a Ezker-Anitza a Euskadi, al Mikel Arana, que tingui un gran resultat!
Deia que anirem a l’Assemblea d’IU i els hi demanem també un cop de mà a les eleccions catalanes.

Tenim un projecte de convivència comuna entre pobles. Ni el PP és Espanya ni CiU Catalunya. Els pobles de Catalunya, Espanya i Europa han de parlar un altre llenguatge social i democràtic front al de Rajoy, Mas i Merkel.

Tenim amb IU i amb d’altres formacions de l’esquerra transformadora i ecologista, com la Confederació dels Verds, un projecte comú federal, plurinacional i republicà, de lliure adhesió. Donem-li valor com a punt de trobada i com a punt de partida d’un estat social i democràtic.

A la vaga, a les eleccions, a la lluita!

Gràcies amics del Partit de l’Esquerra Europea
Gràcies amics dels moviments  socials
Gràcies afiliats i amics d’EUiA
Gràcies a tots i totes. Visca Catalunya!