Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


La responsable del sector d’EUiA i treballadora de l’ICS, Lola Castro, en la manifestació del 23M: “Defensem unes dotacions de plantilles suficients i unes condicions de treball dignes per garantir la qualitat del servei”

Els treballadors i les treballadores de la Salut hem sortit al carrer aquest 23M en defensa de l’ocupació i de les condicions laborals i per un sistema públic de salut universal, de qualitat, equitatiu i solidari.

El nostre sistema públic de salut està seriosament amenaçat per la disminució del pressupost que s’hi destina i per la continua privatització de serveis que realitza el Govern, utilitzant com a excusa la crisi i la cerca d’una pretesa major eficiència.

Esquerra Unida i Alternativa volem un sistema nacional de salut, públic, d’accés universal, igual per a totes les persones, eficient, de qualitat, solidari, sense repagaments, finançat amb impostos basats en la progressivitat fiscal aplicada a la riquesa.

No acceptem unes llistes d’espera per a proves i operacions que no fan més que créixer, causant importats perjudicis i posant en risc la vida de les persones.

Defensem unes dotacions de plantilles suficients i unes condicions de treball dignes per garantir la qualitat del servei i atendre de forma adequada les necessitats sanitàries de la ciutadania: les retallades pressupostàries precaritzen les condicions de treball dels treballadors i treballadores i atempten a la qualitat de l’atenció.

Demanem un sistema de salut de gestió pública, sense fórmules mixtes ni portes giratòries per on ens treuen els diners públics.

Volem que l’Institut Català de la Salut (ICS) tingui el caràcter d’una empresa pública, la major empresa pública de Catalunya amb més de quaranta mil treballadors/es. Malauradament el Ple del Parlament ha rebutjat, amb el vot en contra de CiU i ERC, la moció del grup parlamentari d’ICV-EUiA que reclamava aturar el procés de privatització de l’ICS i aturar les retallades pressupostàries en salut.
Són temps de lluita, de mobilització i d'una alternativa unitària indispensable per a la defensa dels nostres drets. No ens aturarem en la defensa de la salut i d’una sanitat pública de qualitat per a tota la ciutadania.

Lola Castro, responsable del Sector Salut d’EUiA

Font: web d'EUiA