Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


De Rio de Janeiro a Santiago de Compostela l’esquerra es mou


He arribat fa hores a Madrid de Rio de Janeiro al Brasil, en aquest país he visitat Sao Paulo, Brasilia i Rio. Al cap de poques hores he anat de Madrid a Santiago de Compostela a la 1a Assemblea Nacional d’Anova-Irmandade, el partit de Xose Manuel Beiras. Si m’oblido de Madrid i conecto Rio de Janeiro i Santiago no puc evitar establir ponts i comparacions entre les esquerres plurals que representem EUiA, el PT i Anova.


Estic convençut que la força del futur recau en dues circumstàncies, saber coordinar la pluralitat de les esquerres i entendre “esquerra” com una barreja d’allò polític i social a l’hora.


Coordinar la pluralitat no es fàcil, la tendència a convertir en dominant algún dels aspectes ideològics de la pluralitat es forta i al mateix temps la tendència a imposar el vector institucional sobre el social (pensant que aquest es el genuinament polític) es també un dels problemes en la construcció de la “Nova política d’esquerres”.


la Nova Política d’Esquerres beu del programa, però aquest està molt proper en el fons i en la forma de ser elaborat dels components socials. Es per això que el calendari polític ha d’estar marcat per la mobilització i l’alternativa programàtica que es deriva d’aquesta. Els efectius institucionals son “instruments” al servei d’un programa d’alternativa i acció.


La mobilització, el programa i els efectius institucionals estan tots al servei de la construcció de poder popular, o d’una societat civil alternativa, en d’altres termes com a veritable instrument revolucionari de canvi radical.


Quan aquest programa de canvi radical es converteix en majoritari social i políticament estem conduïnt canvis constituents de ruptura democràtica, que no es altra cosa que l’aprofundiments d’una democracia radical que volem aplicar en aspectes socials, democràtics i de model d’estat (pobles lliures).


L’esquerra ni es ni pot ser “única” ja que la,pluralitat es un dels seus signes d’identitat i riquesa a l’hora. Els programa si pot ser un i la coordinació pot donar a l’esquerra coherència i eficacia en la seva acció.


aquest es el futur, a Brasil, a Galicia i a Catalunya


Joan Josep Nuet i Pujals


Joan Josep Nuet: Enviado desde mi iPad






Font: El Bloc de Joan Josep Nuet

Etiquetes de comentaris: