Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


L'augment en vots suposa un avanç, recuperant,Grândola, Évora i Beja, tradicionals bastions de l'esquerra anticapitalista portuguesa. Guanya en 34 municipis davant els 28 de 2009.

El Partit dels i els Comunistes de Catalunya felicita a la coalició CDU (PCP-EV), i especialment a tots i a totes els i les militants comunistes que han col·laborat en la campanya d'aquestes Eleccions Municipals, pel magnífic resultat obtingut. La CDU és l'única formació que millora els seus resultats dels comicis anteriors.

En la nostra estada en la Festa d'Avante vam poder comprovar l'entusiasme dels participants i la força que el discurs de Jerónimo transmitia a les masses allí congregades. La claredat i la contundència del missatge no deixava dubtes sobre els responsables de la crisi i dels seus instruments i com era el camí a seguir. Els resultats demostren l'encert de la política del Partit Comunista Portuguès. En aquesta ocasió més portugueses i portuguesos han optat pel camí de plantar-li cara a la troica al carrer i les institucions.

El vencedor de les eleccions el PS amb un 36 % dels vots (1.810.744 Vots), ha de prendre nota de la resposta a les polìticas neoliberals del poble portuguès. La coalició governamental PSD-CDS, que en 2011 va obtenir més del 40% dels vots, es va enfonsar amb el 16 % dels vots, 833.772 Vots, mentre quee la coalicion que encapçala el PCP l'11,06% i 552.506 Vots. La CDU ha obtingut més de 213 regidors en tot el país, aconseguint majories de govern en 34 municipis portuguesos.

L'augment en vots suposa un avanç, recuperant,Grândola, Évora i Beja, tradicionals bastions de l'esquerra anticapitalista portuguesa.

Reafirmem la nostra confiança en la política que segueix el Partit Comunista Portuguès, al que reiterem la nostra felicitació.

Joan Josep Nuet
Secretari General
Partit dels i les Comunistes de Catalunya

Traducció al espanyol

El Partit dels i les Comunistes de Catalunya felicita a la coalición CDU (PCP-EV), y en especial a todos y a todas los y las militantes comunistas que han colaborado en la campaña de estas Elecciones Municipales, por el magnífico resultado obtenido. La CDU es la única formación que mejora sus resultados de los comicios anteriores.

En nuestra estancia en la Festa d'Avante pudimos comprobar el entusiasmo de los participantes y la fuerza que el discurso de Jerónimo transmitia a las masas allí congregadas. La claridad y la contundencia del mensaje no dejaba dudas sobre los responsables de la crisis y de sus instrumentos y cual era el camino a seguir. Los resultados demuestran el acierto de la política del Partido Comunista Portugués. En esta ocasión más portuguesas y portugueses han optado por el camino de plantarle cara a la troika en la calle y las instituciones.

El vencedor de las elecciones el PS con un 36 % de los votos (1.810.744 Votos), debe tomar nota de la respuesta a las politicas neoliberales del pueblo portugués. La coalición gubernamental PSD-CDS, que en 2011 obtuvo más del 40% de los votos, se hundió con el 16 % de los votos, 833.772 Votos, mientras quee la coalicion que encabeza el PCP el 11,06% y 552.506 Votos. La CDU ha obtenido más de 213 concejales en todo el país, consiguiendo mayorías de gobierno en 34 municipios portugueses.

El aumento en votos supone un avance, recuperando, Grândola, Évora y Beja, tradicionales bastiones de la izquierda anticapitalista portuguesa.

Reafirmamos nuestra confianza en la política que sigue el Partido Comunista Portugués, al que reiteramos nuestra felicitación.

Joan Josep Nuet
Secretari General
Partit dels i les Comunistes de Catalunya