Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


En el 35è aniversari de la Carta Magna del 78, el coordinador general d’EUiA reivindica “un Procés Constituent que ens aboqui a una ruptura democràtica per a construir un nou país”

"La Constitució és avui una mortalla per a pobles i treballadors en lluita". Coincidint amb el 35è aniversari de la promulgació de la Constitució espanyola, el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, considera “esgotada la força que el text de 1978 va tenir”. És per això que la formació reivindica en paraules del seu dirigent “un Procés Constituent que ens aboqui a una ruptura democràtica per a construir un nou país”. I aquest nou país Nuet el caracteritza com “socialment avançat i democràticament lliure, germà d'altres pobles de l'estat i Europa i lluitador pels interessos populars de la majoria”.

El també portaveu del grup d’IU, ICV-EUiA, CHA: L’Esquerra Plural a la Comissió Constitucional del Congrés, ha denunciat que avui drets i llibertats reconeguts a la Constitució –dret a l’habitatge, a l’educació, a la salut- han esdevingut “paper mullat”, mentre “la propietat privada i el poder de banquers i polítics corruptes s'omplen la boca de Constitució i legalitat”. El que s’ha imposat en els darrers temps és una lectura “antisocial i antipopular” de la Carta Magna, segons ha declarat Nuet i ha posat d’exemple el pacte entre PP i PSOE “per fer constitucionals les retallades i les polítiques d'austeritat”.

El dirigent d’EUiA ha assenyalat també en aquesta data que la monarquia “imposada des del franquisme agonitzant per assegurar que en la transició no es produís la ruptura amb el vell règim”, perviu avui “de forma antidemocràtica sense refrendament popular”.

Nuet ha reclamat així mateix el dret d’autodeterminació de Catalunya que “el poder polític i militar del moment va impedir que fos present a la Constitució, i que avui vol impedir que tot un poble decideixi”.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , , ,