Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Van morir vuit milions de persones i sis milions més van quedar amb greus seqüeles físiques i psicològiques


El 28 de Juliol de 2014 es compleixen cent anys del començament de la Primera Guerra Mundial, també coneguda com "La Gran Guerra". Va ser un conflicte que va tenir enormes conseqüències per a la societat de la seva època i que va marcar un abans i un després en la Història de la humanitat.

La primera guerra mundial va ser instigada pels interessos d'expansió de part de les grans potències d'Europa, buscant conquistar nous mercats i recursos, i una redistribució dels mercats recursos existents .

Va ser una "guerra d'agressió i conquista capitalista", com va dir Karl Liebknecht. Al mateix temps, la guerra va oferir una oportunitat ideològica perquè les forces dominants contaminessin la consciència de la classe obrera fent que s'enfrontessin entre ells , els treballadors d'uns i altres paises.

El Partit dels i els Comunistes de Catalunya ha subscrit amb els Partits Comunistes d'Europa un document recordant la tragèdia de la I Gran Guerra, la guerra que es va perllongar fins a Novembre de 1918 i en la qual van morir aproximadament vuit milions de persones i sis milions més van quedar amb greus seqüeles físiques i psicològiques, i alertant que la irresponsabilitat de les polítiques d'exclusió, de dominació dels interessos de les grans corporacions industrials, financeres i militars sobre grans capes de la població estan empenyent a la desesperació de milions d'éssers humans.