Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Documents 13 congrés del PCC en catalàS'ha reunit el comitè central del PCC per tractar els materials del 13è. Congrés del Partit que se celebrarà els dies 19 i 20 de juliol a les Cotxeres de Sants, a Barcelona, i que han de ser traslladats als 44 àmbits que va aprovar l'anterior Comitè Central del 3 de maig d'aquest any per al seu debat. Els materials aprovats són la Carta Convocatòria, el reglament, la Proposta organitzativa, calendari i les tesis amb els annexos que han aportat diferents Federacions, es va lliurar també documentació sobre el Procés de Unitat dels Comunistes.

Documents del 13è COngrés del PCC: Català | Castellà

El secretari general del partit Joan Josep Nuet va fer un informe que recollia, la configuració del 13è Congrés, la situació política després de les eleccions europees, els temps i calendaris de la política del Partit, l'abdicació del rei d'Espanya, les últimes mobilitzacions amb l'exigència d'un referèndum sobre República o Monarquia, la necessitat de confluència amb altres espais polítics que estan emergint, i el procés d'unitat comunista a Catalunya.

Després de la intervenció de Nuet, hi va haver 16 intervencions que majoritàriament coincidien amb la intervenció de Nuet. Intervencions sobre l'intern del partit, el "nou espai", la necessitat de visualitzar més el partit a les mobilitzacions i propostes de la ciutadania, sobre la unitat comunista.


En el resum el Secretari General va donar resposta a les inquietuds exposades pels i les camarades, comprometent-se a no escatimar esforços per aconseguir la màxima unitat i coherència interna en el procés de debat congressual.

L'informe va ser aprovat per majoria amb una sola abstenció i cap vot en contra.


Documents del 13è congrés en català

Documents 13 congrés del PCC en català

Documentos del 13 Congreso en castellano

Documentos del 13 Congreso en castellano