Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



La commemoració d’aquest 1er de Maig s’emmarca en una situació molt difícil per a les treballadores i els treballadors i les classes populars. La profunda crisi del sistema capitalista i les polítiques que des dels governs de CiU i PP s’apliquen precaritzen fins a extrems intolerables les condicions de treball i de vida de la ciutadania.

L’oligarquia financera a través de la gran banca, el BCE, l'FMI i el BM, les Borses, les primes de risc, les agències de qualificació risc, segueixen dictant les polítiques dels governs i enriquint-se mentre fan pagar la crisi que han generat a la ciutadania.

A Espanya i Catalunya, els governs del PP i de CiU estan desmantellant l’estat de benestar que s’havia aconseguit gràcies a les lluites de la classe obrera i popular en els anys de democràcia amb un continu atac als serveis públics i als drets laborals i de ciutadania.

Les polítiques de retallades que ataquen i redueixen els serveis públics, no tenen altre finalitat que el seu afebliment per a passar posteriorment a la seva privatització i mercantilització. La Reforma laboral aprovada pel govern del PP suposa l’eliminació de drets laborals conquerits al llarg de la democràcia i precaritza totalment les condicions laborals de treballadors i treballadores, entre altres, fa marxa enrere en la lluita per la igualtat d’oportunitat de dones i homes en el treball i condemna a l’atur a la joventut i dificulta l’accés a l’ocupació a les persones aturades de llarga durada.

A les retallades que a Catalunya va començar a aplicar el govern de CiU ara s'hi afegeixen les polítiques del PP, tot i que diu discrepar de la seva forma centralista. L’atac a la sanitat, l’educació i els serveis socials posa en risc la cohesió social i representa un retrocés en els drets i conquestes socials del nostre país, a més de posar en risc la recuperació econòmica tal com avisen repetidament alguns experts.

Davant les respostes de la ciutadania a aquests atacs als drets laborals i socials, la resposta dels poders polítics i econòmics és la d’utilitzar-les com a coartada per a dur a terme una greu involució dels drets democràtics, criminalitzant el conjunt de les organitzacions socials i d’una manera molt especial els sindicats de classe. Les actuacions policials i la presó preventiva dels joves estudiants mostren que l’únic argument que tenen per defensar les seves polítiques és la repressió.

Cal un canvi de model productiu que valori tots els treballs i un model social que doti dels béns i serveis col·lectius, que sigui sostenible,... en definitiva, que col·loqui la centralitat en les persones. El PCC fem una crida a les treballadores i treballadors a donar suport al sindicalisme de classe i les mobilitzacions que convoquen els sindicats i les organitzacions socials.

La unitat de les organitzacions i la suma de les demandes dels diferents sectors més afectats són imprescindibles per mostrar, no tan sols que hi ha alternatives, sinó que som el 99% de la població i junts i juntes podem fer canviar les polítiques.

PER LA UNITAT DE LES ESQUERRES! VISCA LA CLASSE OBRERA! VISCA EL 1er DE MAIG!

Partit dels i les Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , ,