Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El debat sobre el Pacte Fiscal que es va produir al Parlament de Catalunya el 25 juliol, va ser impulsat per CiU que, utilitzant la bandera nacionalista, pretén desviar l’atenció de les polítiques econòmiques que està portant a terme, donant suport i compartint les que impulsa el govern central.

Cal situar-lo en un context de retallades generalitzades que, amb l’excusa de la crisi, promouen els governs de CiU a Catalunya i del PP a nivell d’Estat. Aquestes retallades afecten directament la qualitat de vida de les persones i s’aprofiten per fer una involució a nivell de drets socials (retalls en educació i sanitat...), democràtics (retalls en drets laborals...) i nacionals (recentralització, retallada a l’autonomia municipal...). Però també cal situar-lo en un moment de forta resposta social liderada per les centrals sindicals amb confluència amb organitzacions socials i ciutadanes (la manifestació del passat dia 19 o la del 28, en són un clar exemple).
Davant aquest fet, el Comitè Executiu del PCC vol fer aquestes consideracions:

-El PCC sempre ha defensat el Drets Nacionals de Catalunya i el dret a l’autodeterminació per tal que el poble de Catalunya decideixi sobre el model de relació que vol tenir amb l’Estat espanyol.

-La relació econòmica entre l’Estat i Catalunya és injusta i comporta un dèficit fiscal que ajuda a empobrir el país. Per als i les comunistes és necessari un nou pacte fiscal en base a un nou concert econòmic solidari que es basi en un federalisme fiscal.

-Cal arribar a un pacte social per sortir de la crisi.

-L’acord aconseguit en el Parlament de Catalunya, tal com ha valorat EUiA, va en la línia del concert econòmic solidari i defensa la millora del finançament.

-El Comitè Executiu valora positivament el treball fet per EUiA i per la Coalició ICV-EUiA en la negociació i resultat final del Pacte Fiscal, tenint en compte la complexitat de la situació actual.

-El PCC valora positivament que s’hagi aconseguit incorporar la progressivitat fiscal; l’aportació catalana a la solidaritat, la col·laboració entre altres agències tributàries, especialment per la lluita contra el frau i un adequat finançament al món local.

-Així mateix el PCC evidencia i denuncia que CIU i PP hagin votat en contra de l’esmena d’ICV-EUiA d’afegir una clàusula de polítiques socials.

El PCC continuarà treballant a CCOO, a EUiA, a les organitzacions i moviments socials, en les mobilitzacions i en les institucions, a favor dels drets socials, democràtics i nacionals i en contra del que signifiqui retallades a l’Estat del Benestar.
Barcelona, 27 de juliol del 2012

Etiquetes de comentaris: ,