Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Intervenció del coordinador general d’EUiA a la 10a Assemblea Nacional d’ICV


En primer lloc, bona tarda i agrair en nom d’Esquerra Unida i Alternativa que ens doneu la paraula a la vostra Assemblea.


D’entrada vull desitjar-vos molta sort i encert en els treballs assemblearis. Avui és una realitat política que la nostra sort està lligada a la vostra com a projectes que treballem plegats des de fa ja 11 anys.


La societat catalana i l’europea viuen en convulsió. Uns pocs ens volen prendre conquestes socials, democràtiques i nacionals per les quals molts dels nostres s’hi van deixar la pell en temps difícils.


La crisi està servint d’excusa per a retallar, privatitzar, desnonar, acomiadar i recentralitzar… I a sobre volen que acceptem dòcilment aquest maltractament. Durant massa temps han aconseguit minoritzar l’alternativa, però avui vosaltres i nosaltres sabem que això s’acaba.


Per sort molta gent lluita al carrer, a les places, als llocs de treball o a la universitat i la lluita dels sindicats, de la PAH, dels ‘iaioflautes’, dels estudiants o de les plataformes en defensa de la Salut o del territori ja estan aixecant de fet l’alternativa.


Avui toca globalitzar aquestes alternatives i donar-les dimensió política. Avui toca dir que sí, que hi ha esperança perquè hi ha alternativa.


I avui vosaltres en aquesta 10a Assemblea -igual que nosaltres ara fa 10 mesos en la nostra 6a- dieu estar disposats a posar-vos al servei de l’alternativa.


Cal lluita i cal esperança; cal lluita i cal alternativa; cal lluita i cal unitat de les esquerres, començant per les que ens reclamem de la transformació roja, verda i nacional.


Cal avançar en un Nou Espai de l’Esquerra Catalana on abordem un veritable Procés Constituent per a fer canvis polítics, socials, econòmics i culturals de soca-rel.


Cal construir una veritable Syriza Catalana que esdevingui catalitzador popular de lluites, alternatives i esperances.


Una nova política possible feta de formes ben diferents ens està trucant a la porta. EUiA estem fermament decidits a respondre afirmativament al repte i volem dir-vos amb solemnitat que us proposem fer-ho plegats, junts per dissenyar aquest nou moment ple de reptes i esperances.


Junts per aprofitar fins el darrer alè del potencial de la nostra Coalició, però per estar al mateix temps a l’alçada dels temps d’un canvi que necessita el nostre poble.


Amics i amigues, llarga vida a la nostra relació.


Visca ICV! Visca Catalunya!


———————————————————————————————————–


Intervención del coordinador general de EUiA en la 10ª Asamblea Nacional de ICV celebrada en Viladecans (Barcelona)


En primer lugar, agradecer en nombre de Esquerra Unida i Alternativa que nos deis la palabra en vuestra Asamblea.

De entrada quiero desearos mucha suerte y acierto en los trabajos asamblearios. Hoy es una realidad política que nuestra suerte está ligada a la vuestra como proyectos que trabajamos juntos desde hace ya 11 años.

La sociedad catalana y la europea viven en convulsión. Unos pocos nos quieren arrebatar conquistas sociales, democráticas y nacionales por las cuales muchos de los nuestros se dejaron la piel en tiempos difíciles.

La crisis está sirviendo de excusa para recortar, privatizar, desahuciar, despedir y recentralizar… Y encima quieren que aceptemos dócilmente este maltrato. Durante demasiado tiempo han conseguido minorizar la alternativa, pero hoy vosotros y nosotros sabemos que esto se acaba.

Por suerte mucha gente lucha en la calle, en las plazas, en los puestos de trabajo o en la universidad y la lucha de los sindicatos, de la PAH, de los ‘yayoflautas’, de los estudiantes o de las plataformas en defensa de la Salud o del territorio ya están levantando de hecho la alternativa.

Hoy toca globalizar estas alternativas y darles dimensión política. Hoy toca decir que sí, que hay esperanza porque hay alternativa.

Y hoy vosotros en esta 10ª Asamblea -igual que nosotros hace 10 meses en nuestra 6ª- decís estar dispuestos a poneros al servicio de la alternativa.

Necesitamos lucha y esperanza; necesitamos lucha y alternativa; necesitamos lucha y unidad de las izquierdas, empezando por las que nos reclamamos de la transformación roja, verde y nacional.


Es necesario avanzar en un Nuevo Espacio de la Izquierda Catalana donde abordemos un verdadero Proceso Constituyente para hacer cambios políticos, sociales, económicos y culturales de raíz.

Es necesario construir una verdadera Syriza Catalana que sea catalizadora popular de luchas, alternativas y esperanzas.

Una nueva política posible hecha de formas muy diferentes nos está llamando a la puerta. EUiA estamos firmemente decididos a responder afirmativamente al reto y queremos deciros con la solemnidad que requiere el momento que os proponemos hacerlo juntos, juntos para diseñar este nuevo momento lleno de retos y esperanzas.


Juntos para aprovechar hasta el último aliento del potencial de nuestra Coalición, pero para estar al mismo tiempo a la altura de los tiempos del cambio que necesita nuestro pueblo.

Amigos y amigas, larga vida a nuestra relación.


¡Viva ICV! ¡Viva Catalunya!


Joan Josep Nuet, coordinador general de EUiA

19 de abril de 2013






Font: El Bloc de Joan Josep Nuet

Etiquetes de comentaris: