Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Discurs Festa d’EUiA 2014

Celebrar de nou la Festa d’EUiA i felicitar totes les persones que han treballat per fer-la possible i on amb la cursa, el debat, el dinar i el concert posterior milers de persones fan seves una mica les nostres propostes.

Son temps de lluita al carrer i d’audàcia política davant d’un dels moments que mes canvis i incerteses acumulen.

Les respostes i les propostes de la nostra organització estic segur estaran a l’alçada dels temps que corren.

Els premis que hem entregat a les lluites de Panrico i Coca-Cola així com les Marxes per la Dignitat i el sindicalisme de classe que batalla contra la patronal i les lleis laborals de les dretes del PP i CiU son les nostres lluites i colze a colze seguirem amb les treballadores i els treballadors defensant els nostres drets.

Un país no pot ser lliure si no son lliures i plens els seus treballadors i les seves classes populars i us puc assegurar que passi el que passi EUiA no perdrà mai, mai, aquest signe d’identitat social que ens identifica.

A la tardor tornarem a cridar Pa, Sostre i Treball

No ens creguem les mentides del PP de que estem sortint de la crisi, retallant les prestacions d’atur als pressupostos del 2015 no desapareixeran els aturats i aturades, amb inversió pública i amb crèdit a les famílies i les empreses si, però per això cal canviar de Govern i de política.

La crisi política que vivim ha de ser una oportunitat per fer net amb el sistema polític sorgit de la Transició.

La crisi dels partits dinàstics és la crisi de la Monarquia Borbònica, i la crisi del sistema polític, econòmic i territorial dissenyat al 1978 basat en oblits i silencis còmplices. Es va sacrificar la memòria; es va dissenyar un sistema polític-electoral bipartidista (amb la participació de PNV i CiU); es va desenvolupar un sistema de finançament de partits basat en la corrupció i l’espoli dels bens públics; la cultura especulativa i rendista va substituir bona part de la cultura productiva i el desenvolupament irracional va urbanitzar i cobrir d’infraestructures sense planificació el nostre territori.

Casos com Gúrtel, Bárcenas, Palau, ITV i Pujol ham mostrat la veritable cara de la dreta catalana i espanyola i cada dia CiU i PP ens roben privatitzant l’aigua o els hospitals, aprovant amnisties fiscals per defraudadors o transferint diners públics als bancs al voltant d’un deute il•legítim que sostreu fons claus per la recuperació econòmica i la cohesió social.

I recordem que la Monarquia serveix per tancar aquest pacte de silenci, aquesta “omertá” de política i negocis Per això:

Exigim un referèndum sobre la continuïtat de la monarquia, on el conjunt dels pobles d’Espanya puguin triar entre monarquia i república, desenvoluparem conjuntament amb IU i amb d’altres forces polítiques i socials de Catalunya i del conjunt de l’Estat Espanyol una campanya explicativa que desenvolupi plataformes i accions unitàries. La 3ra. República segueix tenint ple sentit democràtic.

Vull aprofitar per cridar amb les dones d’EUiA i amb totes les dones Vosaltres pariu Vosaltres decidiu, adéu-siau Gallardón, Rajoy, pren nota i segueix el camí del teu ministre

La gent no passa de la política però vol una nova política no feta ni pensada pels protagonistes dels errors del passat. Cal un nou començament, amb forces socials i polítiques i ciutadania crítica emergent de l’experiència de la crisi i del fracàs del model de la Transició, i de cap manera ajudar i mantenir a Catalunya un model corrupte que gesticula sobre la consulta del 9N per procedir al mateix temps a la privatització de la salut, l’educació, votar les reformes laborals o posar com a model l’estat sionista d’Israel. L’esquerra que justifica o participa en aquesta agonia queda contaminada per construir un projecte alternatiu de país.

Així doncs el futur de Catalunya no pot passar per CiU, com evidentment no passa pel PP o pel PSOE de l’article 135 de la constitució i la negativa al dret d’autodeterminació. No es possible pensar que CiU lideri res, ni la sortida a la crisi ni el dret a decidir i res liderat per CiU ha de comptar amb forces socials i polítiques d’esquerres ja que quedarien contaminades d’un model caduc, fracassat i corrupte.

Companys EUiA ha reforçat en els darrers temps la seva aposta estratègica per Catalunya “La República Catalana lliurament federada”, aquesta ja sabem es una proposta de federalisme de lliure adhesió que ens permet ser sobirans i a l’hora cooperatius amb la resta dels pobles d’Espanya.

La República Catalana i la República Federal Espanyola no només no son contradictòries com ja van destacar al seu moment Macià i Companys sinó que son projectes complementaris.

Catalunya vol votar el 9 de Novembre i algunes forces polítiques que estem al Pacte pel Dret a Decidir mai hem tingut un pla alternatiu a votar el dia 9, d’altres està per veure.

Demanem al Govern de CiU que sigui conseqüent amb el mandat parlamentari que va aprovar la llei de consultes, seria un gran desengany que totes les promeses i hores i hores esmerçades pel President de la Generalitat als mitjans públics de comunicació per liderar el procés acabessin en una reculada vergonyant, el poble de Catalunya no s’ho mereix i de bona fe no ho espera.

Nosaltres seguim fidels al full de ruta pactat, una consulta amb plenes garanties democràtiques, fidel a la legalitat catalana, organitzada pel Govern de la Generalitat, on EUiA els dies 17 i 18 d’Octubre manifestarà el seu posicionament de vot en una consulta oberta al conjunt de la afiliació i amics de l’organització.

Refermem la nostra aposta per un canvi polític, als ajuntaments, a Catalunya i a l’Estat Espanyol. Això serà amb EUiA i IU però no només amb nosaltres

Us convido a que donem el millor de nosaltres mateixos per sumar amb d’altres, no per desaparèixer sinó per aportar la nostra experiència, la nostra organització i les nostres propostes programàtiques.

La ciutadania crítica, les noves forces polítiques de transformació i l’experiència d’ IU o d’ICV-EUiA poden ser una suma multiplicadora que torni a fer somiar a la gent, a somiar en uns governs del poble per al poble.

Podem Guanyar Barcelona i Guanyar Catalunya i podem també al Novembre del 2015 fer fora a Rajoy de la Moncloa.

Avui companys amb CiU i el PP no tindrem, ni treball, ni sostre, ni drets socials i la democràcia que ens acollirà serà de baixa qualitat amb cops de porra quan faci falta.

Passem la pàgina de CiU a Catalunya i del PP a Espanya i que la gent prengui la política

Com diu una companya gallega que es diu Yolanda

Que esclati la bomba de la Unitat, una bomba avui carregada de flors, alegria i esperança

Visca EUiA

Visca IU

Visca Catalunya


Font: El Bloc de Joan Josep Nuet

Etiquetes de comentaris: